Βαθμολογία

Νέος κύκλος δράσεων για το πρόγραμμα UEFA Playmakers

Με την έναρξη του νέου κύκλου που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους συνεχίζονται οι δράσεις του UEFA Playmakers, του μεγαλύτερου προγράμματος εισαγωγής και εκμάθησης ποδοσφαίρου για κορίτσια στην Ευρώπη, το οποίο υλοποιείται από τη Διεύθυνση  Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΕΠΟ σε αγαστή συνεργασία με την UEFA και την Disney και απευθύνεται σε κορίτσια 5-8 ετών.

Στον καινούργιο κύκλο του UEFA Playmakers θα συμμετάσχουν 41 σωματεία, 24 εκ των οποίων είναι νέα στο πρόγραμμα και παρότι ορισμένα δεν διαθέτουν τμήματα υποδομών για κορίτσια, επιθυμούν να δημιουργήσουν μέσω των δράσεων του προγράμματος. Άλλωστε, ένας εκ των κεντρικών στόχων που είχε θέσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πριν από την έναρξη και υλοποίηση του UEFA Playmakers ήταν το πρόγραμμα να αποτελέσει εφαλτήριο για τη δημιουργία τμημάτων υποδομών ποδοσφαίρου γυναικών και συνολικά να ενισχύσει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα.

Ενόψει του νέου κύκλου, περισσότεροι από 80 προπονητές ποδοσφαίρου έλαβαν την απαραίτητη ενημέρωση από την εκπαιδευτική ομάδα της ΕΠΟ και είναι έτοιμοι/ες να προσελκύσουν νέες ποδοσφαιρίστριες και να τις μυήσουν στα μυστικά του ποδοσφαίρου μέσα από την πιο διασκεδαστική μεθοδολογία εκπαίδευσης, το παιχνίδι με τους ήρωες της Disney. Επιθυμία όλων συνιστά οι μικρές φίλες του ποδοσφαίρου να αγαπήσουν το άθλημα και να υιοθετήσουν δεξιότητες ζωής, όπως η συνεργασία και η ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, καθώς επίσης να δημιουργήσουν νέες φιλίες στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στο UEFA Playmakers Programme αποτελεί μια πρωτόγνωρη αθλητική εμπειρία, η οποία υλοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένους προπονητές, είναι μη δεσμευτική και εντελώς δωρεάν για όλους.

Για αναλυτικές πληροφορίες και συμμετοχή στο πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.