Βαθμολογία

Πρόκριση και χαμόγελα για τον ΠΟΕ

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ πανηγύρισε ο ΠΟ Ελασσόνας, ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Σμόλικα Φαλάνης, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Δημοτικό Γήπεδο Ελασσόνας". 

Μεστή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης από την ομάδα του Νίκου Χρόνη που δείχνει να εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο παιχνίδι με παιχνίδι. Αξιοσημείωτη προσπάθεια από αυτή του Χρήστου Καπελιάνη, με τους φιλοξενούμενους παρά την ήττα, να έχουν ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο στην επανάληψη προσπαθώντας να υπερασπιστούν τον τίτλο του περυσινού φιναλίστ της διοργάνωσης. 

Συμμετοχή και στα 4 (!) γκολ της αναμέτρησης από τον Γκαμπέτα ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα, έδωσε μια ασίστ στον Σταμάτη που πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, ενώ άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γούπου, ώστε να μειώσει προσωρινά ο Σμόλικας. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή...

Το ματς: 

Αναγνωστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στο τερέν και να θέλουν να "διαβάσουν" με υπομονή του παιχνίδι του αντιπάλου τους. Ωστόσο, με τον χρόνο να κυλάει, ο ΠΟΕ ήταν η ομάδα η οποία έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο και κατάφερε να πάρει τα "ηνία" της αναμέτρησης. Η ομάδα του Νίκου Χρόνη έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί στο 14ο λεπτό όταν ο Σταμάτης έκλεψε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο και έβγαλε σε θέση βολής στον Γκαμπέτα με τον Μπαρούτα να βγαίνει νικητής στην εν λόγω μονομαχία και να αποκρούει με τα πόδια. 

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 29ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Λυγούρας πέρασε όμορφη μπαλιά στον χώρο για τον Γκαμπέτα ο οποίος έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε όμορφα στην έξοδο τον Μπαρούτα γράφοντας το 1-0. Ο ΠΟΕ απείλησε εκ νέου στο 35' με τον Γκαμπέτα να στρώνει για τον Σταμάτη που έκανε το πλασέ από την "καρδιά" της περιοχής με τον Μπαρούτα να μπλοκάρει σταθερά. 

Η ομάδα του Νίκου χρόνη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά. Στο 41ο λεπτό ο Γκαμπέτας έλαβε ρόλο δημιουργού και με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Σταμάτη που με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλη άμυνα πετυχαίνοντας το 2-0. Ο ΠΟΕ έχοντας πλέον "φτερά" στα πόδια απείλησε εκ νέου στο 44' με τον Σταμπουλή να πλασάρει τον Μπαρούτα έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια με τον τερματοφύλακα του Σμόλικα να πραγματοποιεί μια σημαντική επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να ανασυνταχθούν και να προσπαθήσουν να μπουν στο παιχνίδι. Κατάφεραν να βελτιώσουν την εικόνα τους και να φανούν πιο ανταγωνιστικοί στο τερέν. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έχοντας διαμορφώσει το αποτέλεσμα που θα ήθελαν από τα πρώτα 45' έδειξαν διάθεση να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα, σ' ένα δεύτερο μέρος το οποίο πέρα από τα τέρματα που επετεύχθησαν οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν λιγοστές. 

Ο ΠΟΕ σημειώσε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη. Ειδικότερα, στο 64ο λεπτό, ο Γκαραλιάκος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, με τον Μπαρούτα να αποκρούει και την μπάλα να μένει "ζωντανή" και τον Σταμάτη να κάνει το σουτ έπειτα από φάση διαρκείας με τον τερματοφύλακα του Σμόλικα να λέει "όχι" στον σκόρερ του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων. Η ομάδα του Χρήστου Καπελιάνη κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 66ο λεπτό. Ο Νερπιέτρι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με την μπάλα να έχει πορεία προς την εστία και τον Γκαμπέτα στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι να νικάει τον Γούπο μειώνοντας σε 2-1. 

Πέρα από αυτό το σημείο, η αναμέτρηση έδειξε να γίνεται πιο αμφίρροπη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μπει στο παιχνίδι και να δείχνουν ότι μπορούν να βρουν την δική τους στιγμή. Ωστόσο, έχοντας ανεβάσει ψηλά τις γραμμές τους ο ΠΟΕ όντας μια ομάδα με αρκετή ποιότητα κατάφερε να τελειώσει την υπόθεση - πρόκριση. Ειδικότερα, στο 78ο λεπτό ο νεοεισερχόμενος Πούλος βρήκε τον Γκαμπέτα που και πάλι κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με ένα άρτιο τελείωμα έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας για το τελικό 3-1. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιόλογο με τις δυο ομάδες να αποδέχονται την έκβαση του αποτελέσματος. Ο ΠΟΕ ήταν η ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, με την ομάδα του Σμόλικα Φαλάνης να κρατάει το δεύτερο ημίχρονο και να στρέφει την προσοχή της στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διαιτητής: 

Τσιοφλίκη Ανδρομάχη

Βοηθοί: 

Δεδικούσης Γρηγόριος - Νάκας Χρήστος

Oι συνθέσεις:

ΠΟ Ελασσόνας (Νίκος Χρόνης): Γούπος, Τσούτσας (46’ Καραγκούνης)(87’ Παπαϊωάννου λ.τρ.), Χαλικάς, Λυγούρας, Λαγός, Τάφα, Σταμπουλής, Κουκούλης, Σταμάτης (76’ Πούλος), Γκαραλιάκος (66’ Ναρίνογλου), Γκαμπέτας (87’ Ιωαννίδης).

Σμόλικας Φαλάνης (Χρήστος Καπελιάνης): Μπαρούτας, Χριστακέας, Μπαργιώτας, Σώκος, Γκόλτσιος (83’ Χώτος), Τάφα, Μπέζας, Δραχαλίβας, Χατζηκρανιώτης, Νερπιέτρι, Φυτιλής (63’ Ζιώγας).