Βαθμολογία

Προκρίθηκε χωρίς να «ιδρώσει» η Ανθούπολη

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΛ προκρίθηκε η Ανθούπολη. Η ομάδα του νομού μας που μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης (23/10) του Φαλανιακού με σκορ 0-5, σε ένα ματς που διεξήχθη στο γήπεδο Δασοχωρίου.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Γκατζούλης
Φωτογραφίες: Βάσω Γκατζούλη

Η αναμέτρηση διεξήχθη με ηλιόλουστο καιρό, ιδανικό για μπάλα και σε ένα καλό αγωνιστικό χώρο. Η Ανθούπολη του κ. Γιάννη Τσακμακίδη παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική και παρότι η ομάδα είχε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ήταν αποτελεσματική και συνδύασε το αποτέλεσμα με το καλό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη ο Φαλανιακός του κ. Τάκη Παραφέστα, έκανε τη δική του προσπάθεια, προσπάθησε αρκετά, κυρίως στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, με το μυαλό όλων να είναι φυσικά στο πρωτάθλημα. Εξάλλου τις δύο ομάδες χωρίζει και μία κατηγορία…

Η Ανθούπολη ξεκίνησε δυνατά από τα πρώτα λεπτά και είχε την κατοχή της μπάλας αλλά και τις ευκαιρίες. Στο 25’ ο Αναγνώστης που ήταν αρχηγός της ομάδας έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Φαλάνης.

Δύο λεπτά μετά, ο πολύ καλός Αναγνώστης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κατσαμάγκας πήρε την κεφαλιά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Αρσενίδης έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία.

Ένα λεπτό μετά ο Θανάσης Παπαγεωργίου εκτέλεσε το κόρνερ, την κεφαλιά πήρε ο Μπαρούτας, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Στη συνέχεια και λίγο μετά το πρώτο μισάωρο, ο Μπαρούτας από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Κατσαμάγκας με εκπληκτικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 0-1.

Στο 33’ ο Θανάσης Παπαγεωργίου που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος έκανε το πρώτο σουτ, απέκρουσε προσωρινά ο αντίπαλος κίπερ και στην επαναφορά ο Νούσιος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος το σκορ πήρε διαστάσεις. Στο 56’ ο Χατζής έκανε το σουτ, έδιωξε ο κίπερ του Φαλανιακού και στο 57’ έγινε και το 0-3. Ο Κατσαμάγκας που ήταν πολύ καλός με ιδανικό τελείωμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Στο 65’ ο Αρσενίδης που προσπάθησε αρκετά έκανε ένα νέο σουτ που πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Ηλίας Πανταζής για τον Φαλανιακό δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, που πέρασε άουτ.

Για να φτάσουμε στο 79’ όπου ο Κατσαμάγκας και πάλι σκόραρε με πλασέ από κοντά για το 0-4. Το τελικό 0-5 σημειώθηκε στο 81’ με τον Κατσαμάγκα που με το ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Φαλανιακός (Τάκης Παραφέστας): Μέκρας, Γκουντρουμπής, Δημολιός (80’ Ιγγλέζος), Πανταζής Γ., Κουρτεσιώτης (81’ Παππάς), Αλατάς, Κυρίτσης, Μπλάνας Θ. (74’ Μπλάνας Μ.), Πανταζής Η., Ντανίκας (74’ Πάνου), Κακαζούκης.

Ανθούπολη (Γιάννης Τσακμακίδης): Ντιντής, Αρσενίδης, Κατσαμάγκας, Χατζησαββίδης, Χατζής, Πινακάς, Παπαγεωργίου Θ. (80’ Καμπίσιος), Μπαρούτας, Βαγενάς, Αναγνώστης, Νούσιος (46’ Γκαλίτσιος – 73’ λ.τρ. Κορτσάρι).

Διαιτητική τριπλέτα: Ακρίβος, Στάϊκος, Μάνος.