Βαθμολογία

Έγραψαν ιστορία ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο γιος του

Iστορία γράφτηκε σήμερα στο ΝΒΑ, καθώς για πρώτη φορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη πατέρας και γιος παίζουν στο ίδιο παιχνίδι ως συμπαίκτες!

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον γιο του Μπρόνι, οι οποίοι πάτησαν το παρκέ του «Staples Center» στην πρεμιέρα των Λέικερς κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Πιο συγκεκριμένα ο Τζέιμς ο νεότερος μπήκε στο ματς λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κι έτσι καταγράφηκε αυτή η ιστορική στιγμή στo NBA.

Ο 20χρονος άσος επιλέχθηκε στο Νο 55 των ντραφτ από τους Λος Άντζελες Λέικερς, με αρκετούς πάντως να είναι αυτοί που αμφιβάλλουν αν η ποιότητά του είναι αρκετή για να διακριθεί στο ΝΒΑ.

Τον Ιούλιο του 2023 ο 18χρονος τότε γιος του «Βασιλιά» είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, ενώ έκανε προπόνηση με το πανεπιστήμιο του USC.

Αμέσως διακομίστηκε σε νοσοκομείο, έχοντας τις αισθήσεις του, όντας σε σταθερή κατάσταση και χωρίς να έχει υποστεί νευρολογική ζημιά.

Μάλιστα ο διάσημος πατέρας του αποκάλυψε ότι ο γιος του χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τον Δεκέμβριο του 2023 έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στο NCAA με τη φανέλα των USC Troyans ενώ ο αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς τον παρακολουθούσε από τις court seats, έχοντας κατά μέσο όρο 4,8 πόντους με 2,8 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 19,4 λεπτά, στους συνολικά 25 αγώνες που έπαιξε.

Ο αειθαλής αστέρας του ΝΒΑ μιλώντας τον Αύγουστο για την επικείμενη συνύπαρξή του με τον γιο του στους «λιμνανθρώπους» αποκάλυψε πως έχει απαγορεύσει στον γιο του όταν είναι μαζί σε προπονήσεις ή αγώνες να τον φωνάζει «μπαμπά».

«Όχι το έχουμε ξεπεράσει αυτό. Δεν γίνεται να με φωνάζει “μπαμπά” όταν κάνουμε τη δουλειά μας. Του το απαγορεύσω και το έχω πει. Όταν φύγουμε από το γήπεδο είμαι πάλι ο μπαμπάς του ναι. Όταν δουλεύουμε όμως είναι διαφορετικό. Όταν είμαστε στο γήπεδο, μπορεί να με αποκαλεί «23, Bron, ή GOAT αν θέλει (σ.σ. γέλια). Είναι στο χέρι του πώς θα με αποκαλέσει.

Φυσικά, είναι εύκολο για μένα γιατί τον αποκαλώ Μπρόνι εδώ και χρόνια, δεν χρειάζεται να τον αποκαλώ “γιο” όλη την ώρα. Άρα είναι αυτός που πρέπει να το συνηθίσει. Δεν μπορεί να τρέχει στο γήπεδο φωνάζοντας «Μπαμπά είμαι ελεύθερoς, πέρασέ μου την πάσα!»,  είχε δηλώσει τότε ο «Βασιλιάς» στο podcast «The Shot».

ΠΗΓΗ