Βαθμολογία

Βοσνιάδης: «Δεν είναι τελικός για ΑΕΛ με Ηρακλή»

Για τη νίκη με ανατροπή επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου με 3-1 στην Κατερίνη, με δυο γκολ του Πασά που έφτασε τα τέσσερα συνολικά, μίλησε ο τεχνικός της πρωτοπόρου ΑΕΛ, Αλέκος Βοσνιάδης, με τον έμπειρο Θεσσαλονικιό προπονητή να αναφέρεται και στη «μάχη» του Σαββάτου (12/10, 15.00, ΣΚΑΪ), εντός έδρας με τον Ηρακλή, μια ομάδα με ίδιο στόχο που όμως έχει μείνει πίσω.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης ανέφερε αρχικά: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ο Eθνικός Νέου Κεραμιδίου ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Μπήκε με πολλή δύναμη, κέρδισε μονομαχίες, βγήκε πρώτος στη μπάλα. Απέναντί του εμείς προβληματισμένοι στην αρχή. Από κάποιο σημείο και μετά προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην τοποθέτησή μας, κυρίως μετά το γκολ που δεχτήκαμε. Η εικόνα μας δεν ήταν αποφασιστική και για αυτό προέκυψε. Κάναμε την αλλαγή νωρίς, φέραμε τον Στίνα μέσα για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνεργασίες».

«Ευτυχώς ήρθε γρήγορα η ισοφάριση και μετά πήραμε το πάνω χέρι-Ήταν μάθημα»

Για να συνεχίσει ο προπονητής των «βυσσινί»: «Ευτυχώς ήρθε γρήγορα η ισοφάριση και από εκεί και μετά πήραμε το πάνω χέρι. Όσο περνούσε ο χρόνος ήμασταν καλύτεροι ως ομάδα, πετύχαμε το δεύτερο τέρμα. Από εκεί και μετά έγινε διαχείριση, με ένα γκολ που μπήκε στο τέλος και πήραμε ένα παιχνίδι το οποίο φαντάζει στο σχεδιασμό ότι θα έπρεπε να το έχουμε κερδίσει. Σε αυτά που έχουμε βάλει στη σειρά. Παιχνίδια από πριν δε κερδίζονται, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.

Πρέπει να καταθέσεις την ψυχή σου, να δώσεις τη μάχη σου, να είσαι συγκεντρωμένος, είναι ένα μάθημα για εμάς. Παίζει και ο αντίπαλος, θα απειλήσει και αυτός, δεν παίζουμε μόνοι. Στόχος είναι να αποτρέψουμε τις φάσεις του αντιπάλου, που μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα και να τις μειώσουμε. Δεν ήταν γκολ που μπήκε από άτυχη στιγμή δική μας. Το ότι δεχτήκαμε δυο γκολ στο πρωτάθλημα είναι κάτι που πρέπει να αναλύσουμε, να μετρήσουμε και να μειώσουμε».

«Είμαστε παραγωγικοί, βγάζουμε πολλές φάσεις»

Ακολούθως, ο Αλέκος Βοσνιάδης πρόσθεσε: «Παραγωγικοί είμαστε και πιστεύω μπροστά στην επίθεση πρέπει να είμαστε πιο εύστοχοι. Η ομάδα βγάζει πολλές φάσεις. Πιστεύω ότι όσο περνά ο χρόνος θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα θετικά μας και να μειώσουμε τα αρνητικά μας. Πιστεύω ότι σε επόμενα παιχνίδια δε θα παρουσιαστούμε με την εικόνα μας να μην είναι αυτή που θέλουμε εμείς από μέσα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια σε όλο το υπόλοιπο διάστημα σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο».

«Μια ακόμα ανατροπή-Εννοείται ότι θέλουμε πιο βολικά αποτελέσματα»

Για να συμπληρώσει ο ίδιος: «Πετύχαμε το στόχο μας, μια ακόμα ανατροπή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που βγάζει η ομάδα, ότι και να στραβώσει το παιχνίδι έχει τη δύναμη να το πάει μέχρι τέλους και να το γυρίσει. Εννοείται ότι θέλουμε να έρχονται πιο βολικά τα αποτελέσματα για εμάς, χωρίς να τρέχουμε για ανατροπές. Είναι η αρχή, πιστεύω ότι θα βρούμε τα στάνταρ μας. Θα μάθουμε και εμείς περισσότερο την ομάδα, θα κάνουμε πράγματα που θα μας φέρουν πιο εύκολα τις νίκες. Να δώσω συγχαρητήρια και στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, πολύ ανταγωνιστική ομάδα, εύχομαι τα καλύτερα».

«Θα γεμίσει το γήπεδο-Να εκμεταλλευτούμε την έδρα και να πάρουμε τους τρεις επόμενους βαθμούς»

Όσο για το ντέρμπι που έπεται με τον Ηρακλή; «Έχουμε καθορίσει όλοι ότι η ΑΕΛ και ο Ηρακλής θα παίξουν για την άνοδο. Υπάρχουν και άλλες ομάδες στη μέση. Απορώ πως βγαίνει τόσο εύκολα έξω ο ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που φαινόταν ότι θα διεκδικήσει και το πήγαινε όμορφα, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις, χωρίς να βγαίνει μπροστά. Θα διεκδικήσει το στόχο που έχουμε βάλει και εμείς.

Νομίζω ότι η ομάδα που δε θα κάνει λάθη, σε παιχνίδια που φαντάζουν εύκολα, όπως για τον Ηρακλή το ματς με την Καβάλα, θεωρώ ότι θα δώσει τη μάχη της για να αντέξει στην κατηγορία, αν είσαι εκεί σοβαρός, τα ντέρμπι πιστεύω ότι θα δώσουν τη διαφορά. Εννοείται ότι είναι παιχνίδι που θέλουμε να το κερδίσουμε, θα δουλέψουμε σωστά, για να δούμε πάνω στον αντίπαλο τι μπορούμε να κάνουμε. Θα έρθει με αλλαγή προπονητή, θα δούμε για κάτι καινούριο.

Εμείς τη δουλειά μας, την ομάδα μας, να βελτιωθούμε και να βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τον αντίπαλό μας. Πιστεύω ότι θα έρθει ο κόσμος, θα γεμίσει το γήπεδο. Είναι τεράστια η δύναμη που μας δίνει η έδρα, είναι τέτοια η ακουστική του γηπέδου που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον αντίπαλο και δίνει κουράγιο σε εμάς. Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να κοιτάξουμε να πάρουμε τους επόμενους τρεις βαθμούς.

Δεν είναι τελικός αυτό το παιχνίδι. Έχουμε βάθος ακόμα, θα διεκδικήσουμε πολλές νίκες μέχρι το τέλος όλες οι ομάδες, είναι πολύ νωρίς. Αλλά σίγουρα θα μας δώσει μια ξεκάθαρη απόσταση από έναν αντίπαλο, που φωνάζει και φαντάζει ότι θα διεκδικήσει και αυτή την άνοδο».

ΠΗΓΗ

ΦΩΤΟ: Κώστας Τσομάκος