Βαθμολογία

Τσάτσος και Λέτσιος χάρισαν την εκτός έδρας νίκη στον Δαμασιακό

Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς διεξήχθη την Κυριακή (6/10) στους Γόννους για το πρωτάθλημα της Α’ DE TOX.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ο Όλυμπος Γόννων υποδέχθηκε τον Δαμασιακό με τελικό σκορ 1-2. Η αναμέτρηση διεξήχθη σε έναν εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο και παρουσία πλήθος κόσμου που γέμισε την κερκίδα και υπήρχε και κόσμος δίπλα από την μεγάλη κερκίδα.

Οι γηπεδούχοι του κ. Δημήτρη Κωστή είχαν τις ευκαιρίες τους στο πρώτο μέρος με τον Τσιάκο που όμως δεν βρήκαν στόχο. Στην επανάληψη ανέβασαν στροφές, πίεσαν τον αντίπαλο αλλά δεν είχαν το «καθαρό μυαλό» για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Κατάφεραν απλά να μειώσουν στο φινάλε του αγώνα σε 1-2, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι περισσότερο.

Από την άλλη ο Δαμασιακός του κ. Νίκου Φακίτσας, παρότι αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, κατάφερε να πάρει μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη και απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Οι παίκτες του Δαμασιακού παρότι έπαιξαν και με παίκτη λιγότερο από το 58’ (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο Φακίτσας Α.), είχαν αστείρευτες δυνάμεις, παίξανε δυνατά και παθιασμένα, πέτυχαν δύο γκολ με τους Τσάτσο και Λέτσιο και πήραν μία νίκη που θα τους δώσει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια.

Στο 5’ ο Τσιάκος από τα πλάγια έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 23’ από πλάγια έκανε νέο σουτ, με τα πόδια την τελευταία στιγμή έδιωξε ο έμπειρος Γεωργούλας. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος πάλι για τους γηπεδούχους με τον Τσιάκο ξανά, όπου έκανε ένα νέο σουτ από τα πλάγια που μπλόκαρε ο κίπερ του Δαμασιακού.

Στο δεύτερο μέρος στο 50’ από κόρνερ του Δαμασιακού, ο Τσάτσος μέσα στην μικρή περιοχή έκανε το σουτ, έδιωξαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οι αμυντικού των Γόννων πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Για να φτάσουμε στο 70’ όταν ο Κώστας Τσάτσος με ωραίο σουτ από πλάγια θέση έκανε το 0-1. Στο 84’ ο Τσατσελάρη είχε ευκαιρία που όμως δεν αξιοποίησε. Στο 87’ ο Τσάτσος για τον Δαμασιακό έκανε το πρώτο σουτ, έδιωξε προσωρινά ο Μπαρμπαγιάννης και στην επαναφορά ο Λέτσιος με ιδανικό πλασέ έκανε και το 0-2.

Οι Γόννοι στο 90’ μείωσαν με τον Τσιάκο στο τελικό 1-2 από ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε και βρήκε δίχτυα.

Όλυμπος Γόννων (Δημήτρης Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Αλεξίου, Γκουγκουλιάς, Μπούμπουλης Θ., Γκαραβέλας, Κολτσίδας (61’ Αλεξανδρής), Σερίφης (78’ Γιαννακόπουλος), Κυρίτσης (73’ Λιόγκας), Κωστούλας, Μπούμπουλης Β., Τσιάκος.

Δαμασιακός (Νίκος Φακίτσας): Γεωργούλας, Βίδρας, Καννής (66’ Τσιάλτας), Τέγος, Φορτούνας, Τσάτσος, Ανδρέου, Νταμπαλέτσιος (29’ λ.τρ. Φακίτσας Α.), Λέτσιος, Δεληχάς, Τσατσελάρη.

Διαιτητική τριπλέτα: Ντελέζος, Γκαρέλης, Βαλιώτης.

*Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή Χρήστου Κερμελίδη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Την απόφαση πήραν τόσο οι δύο ομάδες όσο και η διαιτητική τριπλέτα.

*Η ομάδα του Δαμασιακού, αφιερώνει αυτή τη νίκη στη μνήμη του Ανδρέα Ζέρμα, που το 1996 σαν σήμερα έφυγε σε τροχαίο στην επιστροφή του μετά από ματς του Δαμασιακού.