Βαθμολογία

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας

Παρουσιάζοντας ένα αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας επικράτησε με 4-0 του Ιπποκράτη σε αναμέτρηση του Α' Ομίλου της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΛ, που διεξήχθη στο "Γ. Μητσιμπόνας". Ανώτεροι καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Στέλιου Μπαχτσιβάνου που πέτυχαν έτσι την δεύτερη διαδοχική τους νίκη κάνοντας το 2/2. Προσπάθησαν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι που κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί κατά διαστήματα. Δρυστέλλας, Κατσαντώνης, Σακοράφας και Μουλτσιάς οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Του Χρήστου Δαϊρετζή...

Το ματς: 

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πάρουν τα ηνία από το ξεκίνημα και να βρουν τους διαδρόμους που οδηγούσαν στα καρέ του Κουμαρόπουλου. Κατάφεραν να απειλήσουν πρώτοι στο 4ο λεπτό όταν ο Σακοράφας εκτέλεσε φάουλ με στόχο τον Δρυστέλλα ο οποίος έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 6' ο Κατσιγιάννης, έκανε το σουτ από την μέση απόσταση με τον Κουμαρόπουλο να απομακρύνει στην αριστερή του γωνία. Οι ομάδα του Στέλιου Μπαχτσιβάνου πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 24ο λεπτό όταν Δρυστέλλας να εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Ιπποκράτη και αφού απέφυγε όποιον βρήκε στο διάβα του νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τετ α τετ γράφοντας το 1-0. 

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε, έχοντας την ίδια εικόνα. Η ομάδα του Χρήστου Διαμαντή θέλησε να αντιδράσει, ενώ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν πιστοί στο πλάνο τους συνεχίζοντας να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 30ο λεπτό ο Αβέλας έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουμαρόπουλου, ενώ στο 32' ο Δερβένης έκανε την σέντρα από τα δεξιά με στόχο τον Δρυστέλλα ο οποίος αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να σταματάει στην πάνω πλευρά του οριζοντίου δοκαριού. Στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους, ο Δρυστέλλας ξεχάστηκε εκ νέου από την άμυνα του Ιπποκράτη στο 35ο λεπτό με την κεφαλιά του νεαρού  μεσοεπιθετικού ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος, να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ιπποκράτης θέλησε να μπει πιο δυναμικά και να αιφνιδιάσει ψάχνοντας το τέρμα της ισοφάρισης και ανεβάζοντας λίγο πιο ψηλά τις γραμμές του. Στο 50ο λεπτό ο Φραχόλι θέλησε να εκμεταλλευτεί το λάθος γύρισμα του Τράκα, με τον αρχηγό των γηπεδούχων να δίνει πορεία προς στην εστία στην μπάλα, ωστόσο ο Μπαχτσιβάνος είχε απάντηση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Ένα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες, με τον Πιτσίνη να γυρίζει προς το ύψος του πέναλτυ με τον Σακοράφα να κάνει το πλασέ και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουμαρόπουλου. 

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας, έδειξε διάθεση να ψάξει δεύτερο τέρμα και να τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση - νίκη. Στο 56ο λεπτό,  έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας αυτή έφτασε στον Σακοράφα ο οποίος εκτέλεσε από την καρδιά της περιοχής με τον Κούμα να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 61ο λεπτό ήρθε το δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Σακοράφας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Κατσανώνη να νικάει τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Κουμαρόπουλου για το 2-0. Στο 66' ο Σακοράφας δοκίμασε το πόδι του από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από από το αριστερό παραθυράκι της εστίας

Στα τελευταία 20 λεπτά οι διαθέσιμοι χώροι μεγάλωσαν, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν φάσεις εκατέρωθεν. Στο 69ο λεπτό ο Μαραμής δοκίμασε το πόδι του από μακριά με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαχτσιβάνου. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν εκ νέου στο 77ο λεπτό, όταν Μουλτσιάς πέρασε την μπάλα για τον Σακοράφα ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή και με εύστοχο πλασέ την έστειλε στο βάθος της εστίας για το 3-0, με τους αμυντικούς του Ιπποκράτη να σταματούν στην συγκεκριμένη φάση για αντικανονική θέση του σκόρερ, ωστόσο η αρμόδια βοηθός κ. Αναστασία Κοσμέτου είχε αντίθετη άποψη. 

Ο Ιπποκράτης είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 81' όταν έπειτα από αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα η μπάλα στρώθηκε στον Κατσάρα ο οποίος αφύλακτος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 86' ο Φραχόλι δοκίμασε το πόδι του από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Στο 88ο λεπτό ο Μουλτσιάς έκανε την σέντρα - σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στο απέναντι παραθυράκι του Κουμαρόπουλου, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα και γράφοντας έτσι το τελικό 4-0. 

Κάπως έτσι, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας πέτυχε την δεύτερή της σερί νίκη και μάλιστα αγωνίζομενη εκτός έδρας, δείχνοντας από την αρχή ότι θα αποτελέσει ένα σύνολο το οποίο μπορεί να κοιτάξει ψηλά στο φετινό πρωτάθλημα. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ιπποκράτη έβγαλε κάποια καλά αγωνιστικά στοιχεία και πλέον καλείται να παρουσιαστεί ολοένα και πιο βελτιωμένη όπως λέγεται και από τους ανθρώπους της ομάδας, με στόχο να βρει βαθμούς και να παρουσιάζει συνεχώς καλύτερο πρόσωπο στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διαιτησία: 

Διαμαντής Χαράλαμπος

Βοηθοί: Ντανταλής Αριστείδης - Κοσμέτου Αναστασία

Οι συνθέσεις:

Ιπποκράτης (Χρήστος Διαμαντής): Κουμαρόπουλος, Νορελντίν (88' Καραγιάννης), Κωστάκης, Γερούκης, Γιαννίκης (63' Παπακωνσταντίνου), Νταλέτσος, Φραχόλι, Μήτρος Κ. (63' Διαμαντής), Κατσάρας, Παυλίδης (89' Φίτσιος), Σουλιώτης (46' Μαραμής).

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας (Στέλιος Μπαχτσιβάνος): Μπαχτσιβάνος, Δερβένης, Μπαρδανίκας, Κατσαντώνης, Τάκας (85' Γκαντούνας), Αβέλας (65' Βαλατσός), Κατσιγιάννης (85' Τζοκόλα), Πιτσίνης, Δρυστέλλας, Σακοράφας, Καρέλας (70' Μουλτσιάς).