Βαθμολογία

Πήρε το ντέρμπι ο ΠΟΕ, 0-1 τον Ηρακλή Λάρισας

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (5/10) στο γήπεδο της Νεάπολης Α’ ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρισας και τον ΠΟ Ελασσόνας.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκορ 0-1 και έτσι είναι η μοναδική ομάδα που έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο!

Η νίκη έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία για την ομάδα του κ. Νίκου Χρόνη, αφού από το 50’ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω δεύτερης κίτρινης – κόκκινη του αρχηγού του ΠΟΕ Γκαμπέτα. Το ματς δεν διεκδίκησε «δάφνες» ποιότητας, σε ένα πρώτο μέρος που είχε μόνο το γκολ…

Στην επανάληψη ο Ηρακλής Λάρισας του κ. Θάνου Τριανταφυλλόπουλου μπήκε αποφασισμένος για την ανατροπή, έφτασε κοντά στο γκολ σε αρκετές ευκαιρίες που είχε, όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, παρότι έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια κυρίως στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΟΕ από την άλλη παρότι έπαιξε ένα μεγάλο μέρος με παίκτη λιγότερο βρήκε τον τρόπο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να πάρει μία μεγάλη νίκη. Σίγουρα ο ΠΟΕ έχει αποκτήσει και ψυχολογία και δείχνει δυνατός.

Στο 31’ ο Γκαμπέτας έκανε τη σέντρα και ο Αλέξανδρος Σταμάτης με ωραίο σουτ έκανε το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο 61’ ο Γκαραλιάκος πήρε τη κεφαλιά που πέρασε άου. Στο 65’ από κόρνερ του Ηρακλή, ο Παρασκευούδης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα με την κεφαλιά του.

Τρία λεπτά μετά πάλι ο ίδιος παίκτης με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γούπο.

Στο 68’ ο Μπάμης έκανε σουτ από πλεονεκτική θέση, μπλόκαρε πάλι ο πολύ καλός Γούπος.

Ο Ηρακλής πίεσε πολύ και στο 71’ ο Φουρίκης είχε νέα ευκαιρία όμως δεν μπόρεσε να την τελειώσει. Και στο 82’ ο Ματέο έκανε μία ακόμη προσπάθεια, αλλά ούτε αυτή τη φορά βρήκε στόχο και έτσι έμεινε μέχρι τέλους το 0-1.

Ηρακλής Λάρισας (Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Ράπτης (80’ Φούσα), Ζαχαρούλης, Δραγατσίκης, Δοδοντσάκης, Μπάμης (80’ Αναγνώστου), Αμαρίλντο (46’ Ζτούπης), Ζέρβας, Παρασκευούδης (85’ Χριστίδης), Φουρίκης, Ματέο.

ΠΟΕ (Νίκος Χρόνης): Γούπος, Λυγούρας, Χαλικιάς, Λαγός, Πολύζος, Τάφα (55’ Καραγκούνης), Σταμπουλής, Κουκούλης, Σταμάτης (62’ Οσμάνι), Γκαραλιάκος (71’ Πούλος), Γκαμπέτας.

Διαιτητική τριπλέτα: Βλιώρας, Στάϊκος, Μάνος.