Βαθμολογία

Δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για την βελτιωμένη ΑΕΛ

Την δεύτερη διαδοχική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε με 3-0 του Διαγόρα Ρόδου στο "AEL FC ARENA".Ανώτεροι καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου Βοσνιάδη που δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλό τους να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση.

Του Χρήστου Δαϊρετζή...

Οι "βυσσινί" κατάφεραν να προηγηθούν στο 25ο λεπτό. Συγκεκριμένα, έπειτα από μαρκάρισμα του Νικόλη πάνω στον Κρητικό ο κ. Καλατζής έδειξε την λευκή βούλα, με τον Πασά να ευστοχεί και να γράφει το 1-0.   

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν στην αναμέτρηση με διάθεση να βρουν δεύτερο τέρμα και να τελειώσουν την υπόθεση νίκη. Απείλησαν πρώτη φορά στο 54' με τον Κρητικό να κάνει όμορφη ατομική ενέργεια βρίσκοντας τον Πασά, που σούταρε, με τον Γαλάνη να διώχνει στην αριστερή του γωνία. Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΛ είχε νέα σπουδαία στιγμή με τον Μωραΐτη ο οποίος έπειτα από φάση διαρκείας έκανε το σουτ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. 

Η ομάδα του Αλέξανδρου Βοσνιάδη διπλασίασε τα τέρματά της στο 58ο λεπτό. Ειδικότερα, οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα, η οποία έφτασε στον Πασά με τον τελευταίο να κάνει όμορφη ατομική ενέργεια και να εκτελεί δίχως να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Γαλάνη γράφοντας το 2-0 και πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό σου τέρμα.

Οι "βυσσινί" έχοντας πλέον "φτερά" στα πόδια τους κατάφεραν να βρουν τρίτο τέρμα και να "κλειδώσουν" ολοκληρωτικά την υπόθεση νίκη.  Ειδικότερα, στο 63ο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Στίνα ο οποίος με πανέμορφο πλασέ από τα όρια της περιοχής την έστειλε να αναπαυθεί στο δεξί παραθυράκι του Γαλάνη.Ο Διαγόρας έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει στο 84',  με τον Σαπουντζή να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά με την μπάλα να παίρνει φάλτσα και να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Περντρέου. Μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο ατενίζοντας με περισσότερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Διαιτησία 

Καλατζής Στέφανος - Βάιος (Θεσσαλίας).

Βοηθοί: Πάνου Παντελής (Φλώρινας) - Τσικλητάρη Βασιλεία (Πιερίας).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΕ ΑΕΛ (Αλέξανδρος Βοσνδιάδης): Περντρέου, Παπαγεωργίου Θ., Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσσονού, Μπαριέντος (75' Σγουρός), Γιαξής (46' Μωραΐτης), Κρητικός (67' Ακόστα), Πασάς (67' Παπαγεωργίου Κ.), Μούργος (46' Παναγιωτίδης), Στίνα.

ΠΑΕ Διαγόρας (Θωμάς Γράφας): Γαλάνης, Σταματούλας, Δημόπουλος (44' λ.τρ. Κατσουλίδης), Νικόλης, Μανωλάκης, Μπρέγκου, Παπαδόπουλος (65' Γαρουφαλιάς), Σαπουντζής, Τσιαντούλας (65' Άντο), Κοκκίνης (56' Ολιβέρι), Λιούμης.