Βαθμολογία

Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Νεολαίας

Στη δημιουργία Larissa City Pass (κάρτας πολιτισμού) για τους νέους, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη χρονιά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε, με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ. Παράλληλα, ο κ.Μαμάκος τόνισε ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι και η εύρεση του κατάλληλου χώρου που θα στεγάσει το Κέντρο Νεολαίας. Υπενθυμίζεται ότι η Λάρισα διεκδικεί τον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2025, με την πρόταση να κατατίθεται στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

«Είμαστε δίπλα στις προσπάθειες του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για την ανάδειξη της Λάρισας ως Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2025 - η πόλη και η νεολαία μας, πιστεύω, το αξίζουν. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη πολλών δράσεων και παρεμβάσεων στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, που θα αναδείξει τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς.

Άλλωστε, θα έχουμε την ευκαιρία, να συζητήσουμε για όλα αυτά και την Κυριακή στην Ανοιχτή συζήτηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη, την οποία με χαρά θα υποδεχτούμε στην πόλη μας.

Εκτιμώ ότι θα είμαστε σε θέση, μέσα στην επόμενη χρονιά, να υλοποιήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση για το Larissa city pass - κάρτα πολιτισμού, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους (διευκόλυνση προσβάσεων σε σινεμά, μουσεία, θέατρα, μαθήματα χορού ή αγορές βιβλίων κ.τ.λ.). Αυτή η παρέμβαση θα ευνοήσει την εξωστρέφεια των νέων αλλά και την αναζωογόνηση της πόλης

Παράλληλα, βρισκόμαστε ήδη στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για την δημιουργία του Κέντρου Νεολαίας, με τα χαρακτηριστικά που αυτό θα πρέπει να έχει. Αποτελεί έναν στόχο της πόλης, όχι μόνο της δημοτικής μας αρχής, γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι η νεολαία πρέπει να αποκτήσει έναν χώρο αναφοράς ευρωπαϊκών προδιαγραφών», σημείωσε ο κ.Μαμάκος.

Zero waste και επαγρύπνηση

Η ανάδειξη της νεολαίας, καθώς και η μεγαλύτερη κινητοποίηση για συμμετοχή στα κοινά είναι ο κεντρικός στόχος του φετινού Φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 εκδηλώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, καθώς και δυνατά μουσικά events.

«Το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας αποτελεί το επίκεντρο δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεολαίας, καθώς και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στα κοινά. Έχουμε διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο εντάσσει, μέσα σε ένα τριήμερο, όλες τις θεματικές που αναδεικνύουν τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες της νεολαίας της πόλης μας.

Το φετινό μας Φεστιβάλ, έχει στόχευση και στην περιβαλλοντική μας επαγρύπνηση. Γι’ αυτό και είναι το πρώτο Φεστιβάλ Νεολαίας zero waste -δεν θα τυπωθούν αφίσες ή φυλλάδια. Είναι ένας στόχος που έχουμε θέσει, ως ΔΣΝ, και για τις επόμενες διοργανώσεις, να έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, κ.Αλέξανδρος Τσάτσος.

Στη συνέντευξη Τύπου μετείχαν ακόμη η Αντιπρόεδρος του ΔΣΝ, κ.Βασιλική Κουκούλη, και η εκπρόσωπος Τύπου, κ.Σοφία Ριζέλα Ραμάι.

Να σημειωθεί ότι το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Λαρισαίων, Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, με την υποστήριξη του Europe Direct και του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενώ χορηγοί είναι οι: ΕΛΒΑΚ, Rainbow Waters, Aegean College, ΙΕΚ «Όμηρος», Kitrino, Langano Coffee, European Youth Card, The Fitness Spot, Del Μonte και «Όλυμπος».