Βαθμολογία

«Χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει συνέχειας»

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων Βασίλης Παπαδάκης μίλησε για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας ενόψει της συμμετοχής στην πρώτη προκριματική φάση του EURO U17, τις δύο φιλικές αναμετρήσεις με την αντίστοιχη της Κύπρου, καθώς και την πρώτη του εμπειρία ως προπονητής Εθνικής Ομάδας.

Σχετικά με την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ομάδας και τις φιλικές αναμετρήσεις, ο κ. Παπαδάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι ήταν εξόχως σημαντικά για τη βελτίωση και την προετοιμασία της ομάδας:

"Ο στόχος ήταν δούμε και να αξιολογήσουμε το ρόστερ μας, ώστε να θέσουμε τις βάσεις για τον τρόπο παιχνιδιού μας και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το τουρνουά του Νοεμβρίου. Στα δύο φιλικά χρησιμοποιήσαμε όλα τα παιδιά, ώστε να τα αξιολογήσουμε και να δούμε τον τρόπο συνεργασίας τους. Είχαμε αρκετά καλά διαστήματα, ιδίως στα πρώτα ημίχρονα των αναμετρήσεων, αλλά στα δεύτερα ημίχρονα δεν είχαμε την ίδια εικόνα, κυρίως λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Αυτό οφείλεται στο μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, ωστόσο κρατάμε τα θετικά στοιχεία που είδαμε και θεωρούμε ότι οι μέρες που περάσαμε μαζί και οι αναμετρήσεις με την ποιοτική και ανταγωνιστική ομάδα της Κύπρου θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα το τακτικό πλάνο και να βελτιωθούμε συνολικά.

Επ' ευκαιρία της πρώτης προπονητικής του εμπειρίας στην Εθνική Ομάδα ο κ Παπαδάκης σημείωσε ότι αποτελεί περηφάνια ο ρόλος στην Εθνική Παίδων που συνοδεύεται από τη σημαντική υποχρέωση διαμόρφωσης του ποδοσφαιρικού χαρακτήρα των παιδιών:

"Είμαστε όλοι περήφανοι και χαρούμενοι που εκπροσωπούμε την Εθνική Ομάδα. Ο δικός μας ρόλος είναι διττός, καθώς σε αυτές τις ηλικίες, εκτός του αγωνιστικού μέρους και της προετοιμασίας για το επερχόμενο προκριματικό τουρνουά του EURO U17, ο στόχος είναι να συνεχίσει η εξέλιξη των παιδιών, ώστε να στελεχώσουν τις επόμενες Εθνικές Ομάδες. Πρόκειται για ηλικίες που τα παιδιά αλλάζουν γρήγορα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά οπότε οφείλουμε να συνδυάσουμε όλα τα στοιχεία που θα τα βοηθήσουν να διαμορφωθούν ως ποδοσφαιριστές".