Βαθμολογία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία

Η εκπληκτική σε όλο το Euro 2024 Ισπανία υπέταξε στον τελικό με 2-1 την μαχητική Αγγλία, χάρη σε χρυσό γκολ του Ογιαρθάμπαλ στο 86ο λεπτό και αναδείχτηκε πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Πρωταγωνιστές τα δύο βέλη της στις φτερούγες της επίθεσης, με τον Γιαμάλ να βρίσκει τον Γουίλιαμς σε θέση βολής εντός περιοχής της Αγγλίας με φοβερή κάθετη πάσα (4η ασίστ του στο Euro 2024) και τον δεύτερο να εκτελεί τον Πίκφορντ με αριστερό πλασέ στην κίνηση (1-0).

Οι Άγγλοι βρήκαν την άμυνα της Ισπανίας σε ανισορροπία στο 73' και την τιμώρησαν, με τον Σακά να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Μπέλιγχαμ να στρώνει τη μπάλα στον Πάλμερ, με το συρτό σουτ του εκτός περιοχής να στέλνει τη μπάλα συστημένη στη δεξιά γωνία της εστίας του Σιμόν (1-1). Το φινάλε όμως ήταν για την Ισπανία...

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (83' Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι (46' Θουμπιμέντι), Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ (89' Βιβιάν), Όλμο, Γουίλιαμς, Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ).

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σακά, Μέινου (70' Πάλμερ), Ράις, Σο, Φόντεν (89' Τόνι), Κέιν (61' Γουότκινς), Μπέλιγχαμ.