Βαθμολογία

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-14: πρωταθλήτρια η ΕΠΣ Αθηνών

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, η ΕΠΣ Αθηνών επικράτησε 4-2 της ΕΠΣ Μακεδονίας και κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων κάτω των 14 ετών για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Σε έναν αγώνα με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, η ομάδα της Μακεδονίας προηγήθηκε δύο φορές, ωστόσο η ομάδα της Αθήνας επέστρεψε δις και στο φινάλε έκανε την ολική ανατροπή κατακτώντας τη νίκη και τον τίτλο της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.

Τα γκολ για την ΕΠΣ Μακεδονίας σημείωσαν οι Ακτινάκης (33'), Λούσκα (51')  ενώ για την ΕΠΣ Αθηνών σκόραραν οι Τσαντίλας (49', 54', 80'), Σπαθάρης (67').

Τον τελικό διαιτήτευσε ο Φώτης Ντάουλας (Δυτικής Αττικής) με βοηθούς τον Χρήστο Παύλο (Δυτικής Αττικής) και τον Αντώνη Κάλλη (Ανατολικής Αττικής).

Τις απονομές στις ομάδες και τους διαιτητές έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας και μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Παπαντζίμας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Μιχάλης Κορδολέμης και ο Δήμαρχος Καμμένων Βούρλων Ηλίας Κυρμανίδης.

ΕΠΣ Μακεδονίας (Ηλίας Βούρας): Ξεφτέρης, Αποστολίδης, Βλάχου (76' Καζάκος), Χαριζόπουλος, Βεριτιάνο, Χασιώτης (76' Ντάμζι), Ακτινάκης (76' Γεωργιάδης), Κογκαλίδης, Ζέκκας (83' Κορώνης), Λούσκα, Δούραλης (65' Σαλπιγγίδης).  

ΕΠΣ Αθηνών (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος): Σαρακασίδης, Καπελέρης, Πανουργιάς, Τερζόπουλος, Ρούσσης, Μαρκογαμβράκης (90' Πούπα), Σπαθάρης (80' Γεωργούσης), Μπανάκος (50' Παπαπδημητρίου), Αχούλιας (50' Μηδελλίας), Μάκος (80' Μουσάλας), Τσαντίλας.

*Υπενθυμίζεται ότι την 3η θέση κατέκτησε η ΕΠΣ Πειραιά, η οποία επικράτησε 3-1 της ΕΠΣ Ηρακλείου στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.