Βαθμολογία

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του Δήμου Λαρισαίων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων. Συγκεκριμένα, από νωρίς φέτος την άνοιξη, πραγματοποιούνται δράσεις καταπολέμησης και ελέγχου κουνουπιών στο αστικό σύστημα του Δήμου.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δειγματοληψίες και ψεκασμοί στα φρεάτια των περιοχών: Άγιος Γεώργιος, Λαχανόκηποι, Άγιος Κωνσταντίνος, Άγιοι Σαράντα, Μάνδρα, Κουτσόχερο, Άγιος Αχίλλειος, Αμπελόκηποι, Φιλιππούπολη, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Νικόλαος, καθώς επίσης σε στάσιμα νερά και μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Λαρισαίων. Κεντρικοί στόχοι είναι ο περιορισμός της όχλησης των πολιτών από τα κουνούπια και η μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. 

Οδηγίες

Φέτος, λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και της αύξησης της θερμοκρασίας, που αποτελούν ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης κουνουπιών, εκτός της εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών από τον Δήμο, οι πολίτες μπορούν να εφαρμόζουν τις ακόλουθες πρακτικές/οδηγίες:

- Περιμετρικά της οικίας να μην αφήνουμε στάσιμα νερά, είτε σε πιατάκια γλαστρών, λεκάνες, κουβάδες.

- Αντικαθιστούμε σπασμένους σωλήνες νερού που τρέχουν, καθαρίζουμε τα φύλλα που μαζεύονται στις υδρορροές

- Κουρεύουμε το γρασίδι συχνά και ποτίζουμε κατά προτίμηση το πρωί, λόγω του ότι το έδαφος που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό μετά το πότισμα, μπορεί να αποτελέσει σημείο απόθεσης των αυγών των κουνουπιών.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται τόσο στην τηλεφωνική γραμμή που έχει διατεθεί από την ανάδοχο εταιρεία χωρίς χρέωση (6974132700 και e-mail: ecotechnicalsolutions@gmail.com), όσο και στα τηλέφωνα του Δήμου Λαρισαίων: 2413 505737 (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης) και 2413-500400 (Αυτοτελές Τμήμα Πολιτών).