Βαθμολογία

Επέστρεψε στην Α' Κατηγορία η Δήμητρα Γιάννουλης με σπουδαία ανατροπή!

Την επιστροφή της στην Α' Κατηγορία - DE TOX μετά από έναν χρόνο απουσία πανηγύρισε η Δήμητρα Γιάννουλης, η οποία επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Μελισσοχωρίου σε αναμέτρηση μπαράζ που διεξήχθη στο γήπεδο Νεάπολης. 

Η ομάδα του Κώστα Μπακατσή προηγήθηκε χάρη σε τέρμα του Καραμάνου στο πρώτο μέρος, ωστόσο η ομάδα του Μάκη Αλεξούδη ήταν ανώτερη στην επανάληψη και κατάφερε να ανατρέψει την αναμέτρηση χάρη σε τέρματα των Τσακνάκη και Γραβάνη. 

Ο Αστέρας Μελισσοχωριού ο οποίος πλέον ελπίζει σε άνοδο της Ανθούπολης προκειμένου να επιστρέψει με την σειρά του στην Α' Κατηγορία έπειτα από έναν χρόνο, τίμησε τον προπονητή της Δήμητρας Μάκη Αλεξούδη ο οποίος θήτευσε στην ομάδα του Μελισσοχωρίου για 4 χρόνια. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή...

Το ματς: 

Μοιρασμένη η αναμέτρηση στο ξεκίνημα με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στο γήπεδο και σιγά - σιγά να επιχειρούν να εφαρμόσουν το πλάνο που είχαν θέσει για την αναμέτρηση οι δυο προπονητές. Ο Αστέρας θέλησε να διαχειριστεί με ηρεμία και υπομονή την αναμέτρηση, ενώ η Δήμητρα προσπάθησε να βγάλει την ενέργεια που την χαρακτηρίζει. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 5ο λεπτό όταν ο Τσιαντούλης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με την μπάλα να παίρνει περιέργη τροχιά και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. 

Η ομάδα του Κώστα Μπακατσή προηγήθηκε στο 26', όταν ο Καραμάνος υποδέχθηκε την μπάλα στα δεξιά και έπειτα από ωραία κίνηση προς τον άξονα σούταρε ευθύβολα στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καραγιάννη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Το γκολ έδειξε να είναι η "σπίθα" που χρειαζόταν η αναμέτρηση ώστε να πάρει ρυθμό σταδιακά. Στο 33' ο Τσακνάκης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τον Κουρούτσαλη να παίρνει την κεφαλιά και να αστοχεί. 

Ο Αστέρας απάντησε στις ευκαιρίες δυο λεπτά αργότερα όταν ο Αβδουλάς έκανε την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στην αγκαλιά του Καραγιάννη. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 38ο λεπτό όταν ο Νικόλι έτρεξε την ομάδα του Κώστα Μπακατσή στην κόντρα και έφτασε μέχρι το τέλος του διαθέσιμου χώρου όπου και σούταρε με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Στο δεύτερο μέρος η Δήμητρα Γιάννουλης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Ήταν η ομάδα η οποία κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και απειλούσε τον Αστέρα. Στο 48ο λεπτό ο Τσακνάκης έκανε το γύρισμα από επικίνδυνο σημείο με τον Μπιρόλ να απομακρύνει προλαβαίνοντας τους συμπαίκτες του Τσακνάκη που ήταν έτοιμοι να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αστέρας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 52ο λεπτό, όταν έτρεξε στην κόντρα - επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Χριστώνη ο οποίος είδε τον Καραγιάννη να του στερεί το δεύτερο τέρμα με σπουδαία επέμβαση στο πλασέ που επιχείρησε.

 

Η Δήμητρα κατάφερε να φέρει το ματς σε ισορροπία στο 55ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Τάφα βρήκε με όμορφη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Τσακνάκη που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση και με έξυπνο πλασέ στην κλειστή γωνία του Κουκούτση έγραψε το 1-1. Πέρα από αυτό το σημείο, η Δήμητρα Γιάννουλης ήταν η ομάδα που συνέχισε να είναι ανώτερη στο γήπεδο, ωστόσο δεν πραγματοποίησε την κλασική ευκαιρία καθώς η άμυνα του Αστέρα εύκολα ή και δύσκολα σε αρκετές περιπτώσεις έβρισκε την λύση. Η Δήμητρα χτύπησε από τα αριστερά της επίθεσής της με τον Τσακνάκη να είναι αρκετά δραστήριος και να δημιουργεί αρκετά ζητήματα στην αντίπαλη άμυνα. 

Το τέρμα που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης ήρθε στο 93ο λεπτό. Ο Καλογιάννης ήταν αυτός ο οποίος πέρασε από τα αριστερά και γύρισε προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο επερχόμενος Γραβάνης πλάσαρε εύστοχα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας του Κουκούτση. Κάπως έτσι, η Δήμητρα Γιάννουλης ολοκλήρωσε ιδανικά με άνοδο την σεζόν, ενώ ο Αστέρας Μελισσοχωρίου περιμένει την πορεία της Ανθούπολης έτσι ώστε να γνωρίζει εάν αυτή η άκρως επιτυχημένη χρονιά που είχε αρκετό κόπο από όλη την οικογένεια της ομάδας θα μετουσιωθεί και στην επιστροφή της ομάδας στην Α' Κατηγορία έπειτα από έναν χρόνο. 

Διαιτητής: 

Tζήλος Αθανάσιος

Βοηθοί: 

Δεδικούσης Γρηγόριος - Βαλιώτης Θωμάς

Οι συνθέσεις: 

Δήμητρα Γιάννουλης (Μάκης Αλεξούδης): Καραγιάννης, Χατζηγρηγορίου Κ. (60' Καλογιάννης), Κουρούτσαλης, Τσεκούρας, Μπλιάμπλιας, Τάφα, Καρέλας, Δαούλας (60' Γραβάνης), Μπάκος, Τσακνάκης (96' Τσιρογιάννης).

Αστέρας Μελισσοχωρίου (Κώστας Μπακατσής): Κουκούτσης, Σδράλης Β. (63' Σδράλης Αλ.), Γουργιώτης, Μπιρόλ, Αδουλάς, Νικολαΐδης, Καραμάνος, Τσιαντούλης, Νικόλι (84' Σπανός), Χριστώνης.