Βαθμολογία

Εθνική Παίδων: Με Ουγγαρία, Ρουμανία και Αζερμπαϊτζάν

Στον 6ο όμιλο της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2024-25 κληρώθηκε η ελληνική ομάδα μαζί με την Ουγγαρία, την Ρουμανία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αγώνες της 1ης προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2024 και στην 2η προκριματική φάση της league A προκρίνονται οι ομάδες, οι οποίες θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση των ομίλων.

Δείτε ΕΔΩ τους ομίλους της 1ης προκριματικής φάσης.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής του EURO U-17

1η προκριματική φάση


Στον πρώτο γύρο συμμετέχουν 54 ομάδες, οι οποίες χωρίζονται σε 12 ομίλους των 4ων ομάδων και 2 ομίλους των 3ών ομάδων. Οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση στους 14 ομίλους θα σχηματίσουν την league A της διοργάνωσης στην 2η φάση και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση ενώ οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 3η και την 4η θέση των ομίλων θα διαμορφώσουν την league Β στην 2η προκριματική φάση.

2η προκριματική φάση

League A: Οι 28 ομάδες θα κληρωθούν σε 7 ομίλους των 4ων έκαστος. Οι 7 επικεφαλής των ομίλων προκρίνονται στην τελική φάση μαζί με τη διοργανώτρια Αλβανία. Αν η οικοδέσποινα της τελικής φάσης, Αλβανία, κατακτήσει την 1η θέση στην 2η προκριματική φάση της League A, την πρόκριση κατακτά η καλύτερη 2η όλων των ομίλων. Οι ομάδες, οι οποίες θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην 4η θέση των ομίλων θα υποβιβαστούν στην League B της διοργάνωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

League B: Θα σχηματιστούν 7 όμιλοι είτε των 3ών είτε των 4ων ομάδων. Τον προβιβασμό στην League A για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα κατακτήσουν οι 7 επικεφαλής των ομίλων ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα παραμείνουν στη league B.

Τελική φάση
Συμμετέχουν οι 8 ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν από την 2η προκριματική φάση της League A. Ύστερα από κλήρωση που θα διενεργηθεί, θα σχηματιστούν 2 όμιλοι των 4ων ομάδων έκαστος και οι ομάδες, οι οποίες θα κατακτήσουν την 1η και την 2η θέση στους 2 ομίλους θα προκριθούν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.