Βαθμολογία

Το Larissa Coffee Show έρχεται την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου

Με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, master classes για επαγγελματίες, διαγωνισμούς δεξιοτεχνίας και μουσικές συναυλίες, το Larissa Coffee Show έρχεται την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, να θέσει τις βάσεις για την καθιέρωση της μεγαλύτερης γιορτής του καφέ στη χώρα μας. Ο Δήμος Λαρισαίων προγραμματίζει τη διεξαγωγή του το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Πυλώνες» της διοργάνωσης είναι:

  • H Γευσιγνωσία, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα μυστικά και την ιεροτελεστία του καφέ
  • Η Διασκέδαση, ώστε η εκδήλωση να αναδειχθεί σε μια μοναδική γιορτή για όλες τις ηλικίες
  • Το Shopping, ώστε οι επισκέπτες να μπορέσουν να προμηθευτούν αγαπημένα και μοναδικά χαρμάνια και παρελκόμενα του καφέ
  • Η Γαστρονομία, ώστε να συνδυαστεί με τον πιο ιδανικό τρόπο ο καφές με τη ζαχαροπλαστική
  • Η Συμμετοχή, ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι φορείς, οι επαγγελματίες και τα καταστήματα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Φιλοδοξία είναι αυτή η γιορτή να απλωθεί σε κάθε δρόμο και πλατεία της Λάρισα, όπου που λειτουργεί καφετέρια ή αρτοζαχαροπλαστείο.

Εξωστρέφεια

Στόχος της γιορτής είναι η ανάδειξη της εξωστρέφειας της πόλης και του ιδιαίτερου χαρακτηριστικού των κατοίκων της να απολαμβάνουν τον καφέ, στο μεγάλο πλέγμα των πεζοδρόμων, στις πλατείες του κέντρου και των συνοικιών και στις αναρίθμητες καφετέριες της πόλης, η οποία στατιστικά διαθέτει τις περισσότερες ανά κάτοικο.

Focus point: Κεντρική πλατεία

Χώρος δράσης της τριήμερης γιορτής είναι η κεντρική πλατεία, στην οποία θα αναπτυχθούν τα περίπτερα των εκθετών -μεγάλες αλυσίδες καφέ, δυναμικοί «παίκτες» του εγχώριου κλάδου φιλοξενίας, εξειδικευμένες επιχειρήσεις με αξιόλογη παρουσία εντός και εκτός συνόρων, θα λάβουν χώρα διαγωνισμοί,  μεταξύ των οποίων και η απόπειρα να κατακτηθεί το βραβείο Guiness σε ένα γλύκισμα με βασικό χαρακτηριστικό τον καφέ, τα master classes, καθώς και οι μεγάλες συναυλίες, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως ο Κωστής Μαραβέγιας και ο Πάνος Μουζουράκης.

Λάρισα: Ο απόλυτος προορισμός

Στις 24, 25 & 26 Μαΐου, η Λάρισα γίνεται ο απόλυτος προορισμός - ένας προορισμός που αποθεώνει την κουλτούρα του καφέ που συνδέεται άρρηκτα και διαχρονικά με την ανθρώπινη συνεύρεση, τη γοητεία της ανοιχτής συζήτησης, την απόλαυση της υπαίθριας διασκέδασης και αποτελεί τον καθημερινό μας «σύντροφο» στη δουλειά και στην παρέα.