Βαθμολογία

Ιστορική πρόκριση στον τελικό για την ΑΕ Κιλελέρ με την... «σφραγίδα» του αρχηγού!

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ  για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η ΑΕ Κιλελέρ η οποία με επιρκάτησε με 1-0 του ΠΟ Ελασσόνας χάρη σε τέρμα του Δημήτρη Χασομέρη σε ημιτελικό του διεξήχθη στο γήπεδο της Γιάννουλης. 

Μέτρια από πλευράς θεάματος η αναμέτρηση, με την ομάδα του Κώστα Κατσάρα να είναι εκείνη η οποία είχε τις περισσότερες τελικές στο παιχνίδι. Μαχητική παρουσία από τον ΠΟΕ που αγωνίστηκε με δύναμη και πάθος προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα σ' 'εναν αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Η ΑΕ Κιλελέρ ήταν εκείνη η οποία είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα και θέλησε να αναπτυχθεί με υπομονή. Στον αντίποδα, η ομάδα του Βαγγέλη Στουρνάρα θέλησε οδηγήσει το παιχνίδι στην δύναμη και να κλείσει τους διαθέσιμους διαδρόμους που οδηγούσαν προς τα καρέ του Γούπου ψάχνοντας ταυτόχρονα τις δικές της στιγμές.Η πρώτη άξια προς αναφορά στιγμή καταγράφηκε στο 3ο λεπτό όταν ο Μπαρούτας έκανε την σέντρα με τον Κούκο να υποδέχεται και να εκτελεί στην "καρδιά" της περιοχής με την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας. Στο 24' ο Κατσαμάγκας θέλησε με σουτ από μέση απόσταση να απειλήσει με τον Γούπο να τον σταματάει, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε σε θέση βολής με το τελείωμά του να μην έχει την επιθυμητή κατάληξη. 

Η αναμέτρηση είχε να δώσει δυο ακόμη στιγμές μέχρι το διπλό σφύριγμα της ανάπαυλας. Αρχικά, στο 44ο λεπτό ο Τζιάνης υποδέχθηκε την μπάλα στα όρια της περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξι δοκάρι του Γούπου. Ο ΠΟΕ κατέγραψε την σπουδαιότερη στιγμή του στο ματς στο 45ο λεπτό όταν ο Κορτσάρι έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια γύρισε την μπάλα προς την "καρδιά" της περιοχής εκεί όπου ο επερχόμενος Κουκούλης έκανε το τελείωμα από πλεονεκτική θέση με την μπάλα να φεύγει αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μυσιρλή. 

Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη, με την εικόνα της αναμέτρησης να παραμένει σε μέσες άκρες η ίδια. Η ομάδα του Κώστα Κατσάρα κατάφερε να προηγηθεί στο 61ο λεπτό. Ειδικότερα, ο νεοεισερχόμενος Παπαγεωργίου ήταν εκείνος ο οποίος έκανε ένα όμορφο σλάλομ και σούταρε με τον Γούπο να απομακρύνει ασταθώς και τον Χασομέρη στην επαναφορά να σπρώχνει την μπάλα στο βάθος της εστίας για 1-0.

Πέρα από αυτό το σημείο, η ΑΕ Κιλελέρ θέλησε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα. Αντίθετα, ο ΠΟΕ προσπάθησε μέχρι το φινάλε να βρει τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση με την αντίπαλη άμυνα να ανταποκρίνεται. Στο 86' ο Κούκος βρέθηκε απέναντι στον Γούπο ο οποίος μπλόκαρε σε μια στιγμή όπου ο Βλησαρούλης περίμενε αμαρκάριστος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 89' ο Ελέζι ελίχθηκε και έκανε το σουτ με τον Γούπο να τον σταματάει. 

Μέχρι φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με το φινάλε να βρίσκει την ομάδα του Κώστα Κατσάρα νικήτρια. Στην ΑΕ Κιλελέρ πανηγύρισαν μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, εκεί όπου αντίπαλος θα είναι ο Σμόλικας Φαλάνης. Στις τάξεις της ομάδας επέστρεψε η αισιοδοξία και πλέον άπαντες στρέφονται στην σημαντική αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Σταυρού η οποία αναμένεται να κρίνει πολλά σχετικά με τον στόχο της παραμονής στην Γ' Εθνική. 

Διαιτητής: 

Kώστας Στάικος 

Βοηθοί:

Βασίλης Μάνος - Γρηγόρης Δεδικούσης

Οι συνθέσεις: 

ΑΕ Κιλελέρ(Κώστας Κατσάρας): Μυρισλής, Φουρκιώτης, Μπαρούτας, Αντωνίου, Δοδοντσάκης, Χατζησαββίδης, Αλτάνης, Κούκος(87' Ελέζι), Κατσαμάγκας(70' Βλησαρούλης), Χασομέρης, Τζιάνης(46' Χατζής)(60' Παπαγεωργίου λ.τρ.)

ΠΟ Ελασσόνας(Βαγγέλης Στουρνάρας): Γούπος, Γκαμπέτας, Μπούσιας(64' Περτζιόνι), Κορτσάρι, Λαγός, Παλάσιος, Καραγκούνης(58' Μαλάκος), Κουκούλης, Ρολντάν(80' Μούλτσας), Ιγγλέζος, Κριεζής