Βαθμολογία

«Ζητούμενο είναι για όλους η επιστροφή του Πιερικού στην μεγάλη κατηγορία»

To μήνυμα του προέδρου Θανάση Παπαδόπουλου για τα 63 χρόνια του Σ.Φ.Κ. Πιερικός. Αναλυτικά:

Συμπληρώνονται την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, εξήντα τρία συναπτά έτη από την γενεσιουργό ημέρα της δημιουργίας του Συνδέσμου Φιλάθλων Κατερίνης «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ», του κορυφαίου ποδοσφαιρικού εκφραστή της Πιερίας και όχι μόνο.

Την 11η Απριλίου 1961 με πρωτοπόρα και ώριμη για την εποχή σκέψη και συνάμα απόφαση, τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Κατερίνης, Μέγας Αλέξανδρος και Όλυμπος συναποφασίζουν και προχωρούν στην συνένωση και την προοπτική δημιουργίας μιας ενιαίας και ισχυρής ομάδας, η οποία με το ενοποιημένο πλέον δυναμικό των δύο σωματείων θα έχει τα εχέγγυα για έναν ρόλο υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της χώρας. Όπερ και εγένετο.

Το ενωτικό εγχείρημα, μοναδικό και καινοτόμο στα αθλητικά δρώμενα της δεκαετίας του ΄60, καθότι όσοι το προσπάθησαν δεν κατόρθωσαν να υλοποιήσουν ανάλογη πρωτοβουλία, γρήγορα έδρεψε καρπούς, δικαίωσε τους εμπνευστές του και με την αξιοζήλευτη πορεία χάρισε στη φίλαθλη Πιερία στιγμές δόξας και μεγαλείου, πάντα με κυρίαρχη την αποδοχή της δυναμικής του και τον σεβασμό των αντίπαλων ομάδων.

Στην πάνω από έξι δεκαετίες διαδρομή του ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, γνώρισε και γεύτηκε περίλαμπρες περιόδους. Όμως πέρασε και σε πέτρινα χρόνια, σε απομείωση των υψηλών αγωνιστικών του στόχων, σε κρίσιμες ώρες, αλλά πάντοτε έμεινε στο μετερίζι όπως το απαιτεί η ένδοξη ιστορία του.

Με έμφαση στην αξιοποίηση του τοπικού αθλητικού δυναμικού, ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανέδειξε διαχρονικά πληθώρα αξιόλογων ποδοσφαιριστών που τίμησαν τα εθνικά συγκροτήματα και μεγάλο αριθμό σωματείων ανά τη χώρα.

Τη φετινή χρονιά παρά την στόχευση για ανοδική πορεία, δεν πετύχαμε ότι σχεδιάσαμε. Όμως θέσαμε τις βάσεις για την ομάδα του μέλλοντος η οποία δεν θα αργήσει να μας δικαιώσει. Γιατί απλά η επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι το ζητούμενο για όλους εμάς που συγκροτούμε την οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Τούτη την επετειακή στιγμή, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που πρόσφεραν στην σύλλογο και δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Ευχαριστούμε τους διοικούντες, προπονητές, αθλητές και φιλάθλους για την πολυσήμαντη προσφορά τους. Ως επίσης ευχαριστούμε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για την συμβολή της τους στην προβολή των δράσεων του σωματείου, καθώς τους ιστορικούς συλλέκτες και τους χορηγούς και υποστηρικτές μας.

Ως πρόεδρος, εκφράζοντας όλη την κοινωνία του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, εύχομαι στην σύλλογο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με αθλητικές και όχι μόνο επιτυχίες, αλλά και σε όλη την κοινωνία της Πιερίας και ευρύτερα.

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ αποτελεί κομμάτι του τόπου μας, χρειάζεται την υποστήριξή όλων, φορέων της πολιτείας και του αθλητισμού, ασφαλώς των φιλάθλων, γιατί τότε και μόνο θα ζήσουμε και πάλι στιγμές του ένδοξου παρελθόντος.

Με τιμή

Θανάσης Παπαδόπουλος

Πρόεδρος Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ