Βαθμολογία

Εθνική Νεανίδων: 2-0 τη Σλοβενία και παραμονή στη League A

Η Εθνική Νεανίδων επικράτησε 2-0 της οικοδέσποινας Σλοβενίας στο Sportni Park του Radenci και ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο των αγώνων της στην 2η προκριματική φάση του EURO WU-19, παραμένοντας για άλλη μια σεζόν στην κορυφαία λίγκα της ηλικιακής κατηγορίας.

Από την εκκίνηση της αναμέτρησης η Εθνική ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε για να πάρει προβάδισμα στο σκορ και τα κατάφερε στο 13', όταν η Μπριάνα με κεφαλιά μετά από ασίστ της Ραπάνη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα Βίντριχ. Παρά το υπέρ τους σκορ, οι ποδοσφαιρίστριες του Γιώργου Παπακώστα πίεσαν για να διευρύνουν το προβάδισμα τους αλλά η Βίντριχ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ της Φακίνου στο 19’ και το δυνατό σουτ της Κούτσος στο 21’.
 
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου οι παίκτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ανώτερες από τις αντιπάλους τους, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο και προσπάθησαν να σκοράρουν εκ νέου. Στο 68' η Φακίνου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά το πλασέ της κατέληξε λίγο άουτ και στο 76’ η Εθνική σφράγισε τη νίκη της και παράλληλα την επίτευξη του στόχου τής παραμονής στη League A. Από την εκτέλεση φάουλ της Τσαρουχά, η Στεργιούλη με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0, το οποίο η Εθνική διαχειρίστηκε ιδανικά μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Σλοβενία (Τίνα Κέλενμπεργκερ): Βίντριχ, Γκέριολ (70' Σκούλι), Ράκοβετς, Ντάσοβιτς (46' Γιάβοριτς), Σόσταριτς, Όσονικ, Μαντόν (80' Ντόντιτς), Ντόλιναρ, Ομέρτσου (46' Χργκά), Βίλτσνικ, Κέρν (46' Μπιτενφόρντερ).

Ελλάδα (Γιώργος Παπακώστας): Πεταλωτή, Ραπάνη, Καρυπίδη, Ζάγκλη (90' Βαλκάνη), Γκούφα, Κούτσος, Φακίνου (73' Σιαφαρίκα), Τσαρουχά, Κωστοπούλου (90' Σιδηροπούλου), Μπριάνα, Νταρζάνου (73' Στεργιούλη).

*Την πρόκριση στην τελική φάση (Λιθουανία, 14-27/07/2024)  κατέκτησε η κάτοχος του τροπαίου Ισπανία, η οποία επικράτησε 2-0 της Δανίας και ολοκλήρωσε την πορεία της στην 1η θέση με 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις ενώ η Σλοβενία υποβιβάστηκε στη League B με 3 ήττες σε ισάριθμα ματς. Δείτε ΕΔΩ την τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου του EURO WU-19.