Βαθμολογία

Δράση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η επίσημη εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου του 2024 αναδεικνύει τη σημασία της προστασίας του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος στην υγεία με το κεντρικό μήνυμα: Η υγεία μου, δικαίωμά μου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα στην υγεία.
Επικεντρώνοντας στην προστασία αυτού του δικαιώματος, ο ΠΟΥ θέτει ως θέμα της φετινής εορτής την προστασία της υγείας όλων, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικών διαφορών.

 Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης Θεσσαλίας (ΔΑΥΠ), πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στην κεντρική πλατεία της πόλης με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για το θεσμοθετημένο δικαίωμά τους στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία από τις υγειονομικές μονάδες του Νομού Λάρισας.