Βαθμολογία

Πέθανε ο θρύλος της Τότεναμ, Τζο Κινίαρ

Ο άλλοτε αμυντικός των «Spurs» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Με τη φανέλα της Τότεναμ κατέκτησε το Κύπελλο UEFA, το FA Cup και το League Cup, ενώ μέτρησε και 26 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας.

Επίσης, έκανε σημαντική καριέρα κι ως προπονητής. Μεταξύ άλλων, κάθισε στον πάγκο των Γουίμπλεντον, Λούτον, Νότιγχαμ Φόρεστ και Νιουκάστλ. Μάλιστα, στην τελευταία κατείχε και τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου.

Η Τότεναμ σε ανακοίνωση της, ανέφερε: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι που μάθαμε για τον θάνατο του πρώην παίκτη μας, Τζο Κινίαρ. Οι σκέψεις όλων στον σύλλογο είναι με την οικογένεια και τους φίλους του σε αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή».

Από την πλευρά της, η Νιουκάστλ ανέφερε: «Η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ με θλίψη πληροφορήθηκε τον θάνατο του Τζο Κινίαρ σε ηλικία 77 ετών. Ο Τζο εργάστηκε στον σύλλογο και ως προπονητής και ως διευθυντής ποδοσφαίρου. Οι σκέψεις όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Τζο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ανακοίνωση εξέδωσε κι η Γουίμπλεντον, υπογραμμίζοντας ότι: «Ένας πραγματικός θρύλος του συλλόγου, ο Τζο, μας χάρισε μερικές εκπληκτικές αναμνήσεις που θεωρούμε θησαυρό».

Ο Κινίαρ έμεινε στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για την παρουσία του στον πάγκο της θρυλικής «Τρελής Συμμορίας» της Γουίμπλεντον, στο διάστημα 1992 έως 1999. Με αρχηγό τον Βίνι Τζόουνς οι «Ντονς» έφτασαν ως την έκτη θέση της Premier League, κατά τη δεύτερη πλήρη σεζόν του στον πάγκο του συλλόγου, από τον οποίο τελικά παραιτήθηκε το 1999, ύστερα από καρδιακή προσβολή.

Η σύζυγός του, Μπόνι, είχε αποκαλύψει τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι ο σύζυγός της ζούσε με άνοια από το 2015.

ΠΗΓΗ