Βαθμολογία

«Αποχωρήσαμε γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε την αλήθεια»

H Φενερμπαχτσέ, όπως είχε προαναγγείλει, αποχώρησε χθες από τον αγωνιστικό χώρο, πριν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό του τελικού του Super Cup Τουρκίας, με τη Γαλατασαράι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις της τουρκικής ομοσπονδίας. Τα «καναρίνια» παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σανλιούρφα με τη β’ ομάδα.

Η Γαλατασαράι, η οποία κατέκτησε τον τίτλο του Super Cup Τουρκίας για το 2024 μετά την εξέλιξη αυτή, πρόλαβε να πετύχει και γκολ με ένα διαγώνιο σουτ του Ικάρντι, στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Αμέσως μετά, οι παίκτες της Φενέρ δεν έκαναν καν σέντρα, αφού έλαβαν την εντολή να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς τ’ αποδυτήρια.

Η διοίκηση της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Conference League εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης: «Δεν παραταχθήκαμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε, αλλά να υπερασπιστούμε την αλήθεια, αυτό που θέλουμε να τονίσουμε για να εξηγήσουμε τη στάση μας είναι το εξής: Υπηρετώντας τον τουρκικό αθλητισμό μέσα στα 117 χρόνια ιστορίας, όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά κάθε άθλημα στο οποίο αγωνιζόμαστε, έχοντας χιλιάδες τρόπαια στο μουσείο, που έχουν ίχνη από ιδρώτα και δουλειά, νιώθοντας τις αξίες αυτής της χώρας με 30 εκατομμύρια οπαδούς, σαν τη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, θα συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά σήμερα και αύριο, όπως κάναμε χθες».

ΠΗΓΗ