Βαθμολογία

Πανηγυρική πρόκριση πήρε η Εθνική Ελλάδας!

Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό των play-off του EURO 2024 πήρε η Εθνική Ομάδα, επικρατώντας μετά από μαγική εμφάνιση με 5-0 επί του Καζακστάν στην κατάμεστη ΟΠΑΠ Arena. Τελευταίο «ραντεβού», την Τρίτη (26/3, 19:00) στην Τιφλίδα κόντρα στη Γεωργία.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε ένα ανεπανάληπτο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας τέσσερις φορές και κυριαρχώντας κατά κράτος.

Ο Μπακασέτας στο 9’ με πέναλτι που κέρδισε ο Πέλκας, ο τελευταίος με εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι στο 15’ έπειτα από σέντρα του Μασούρα, ο Ιωαννίδης από κοντά με το «εξωτερικό» στο 37’ μετά από ωραία μπαλιά (και πάλι του Μασούρα) και ο Κουρμπέλης με κεφαλιά στο 40’ από σέντρα του Τσιμίκα, ήταν οι σκόρερς της ομάδας του Γουστάβο Πογέτ στο εκρηκτικό πρώτο 45λεπτο, που σκόρπισε ενθουσιασμό και έξαλλους πανηγυρισμούς σε 30.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το Καζακστάν από την πλευρά του, φάνηκε μόνο στο 24’, όταν ένα μακρινό σουτ του Τσεσνόκοφ βρήκε στο κεφάλι του Χατζηδιάκου και χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η επανάληψη ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Καζάκους να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά και την Εθνική ομάδα να σκοράρει ακόμη μία φορά, όταν από κόρνερ του Τσιμίκα στο 86’, ο Ταπάλοφ έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του.

Σπουδαίες ευκαιρίες για την Εθνική, έχασαν ακόμα ο Μπακασέτας στο 73’, ο Μάνταλος στο 84’, ο Γιακουμάκης στο 88’ και ο Μασούρας στο 90’.

Πλέον, την προσεχή Τρίτη (26/3) στις 19:00 στην Τιφλίδα, η Ελλάδα θα κοντραριστεί με την Γεωργία με «τρόπαιο» την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024!

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63’ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (63’ Κωνσταντέλιας).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μαγκόμεντ Αντίεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (67’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ, Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77’ Αϊμπέτοφ).

Διαιτητής: Μάκελι
Βοηθοί: Στέιγκστρα, Ντα Φράι
4ος: Λίντουτ
VAR: Ντάιπερινκ, Ρούπερτι.

ΠΗΓΗ