Βαθμολογία

Μεγάλες και ιστορικές στιγμές ζει ο Σμόλικας που πάει τελικό!

Σκληρός αντίπαλος αποδείχθηκε η Δόξα Βλαχογιαννίου που έφτασε το ματς στην παράταση με συγκινητική προσπάθεια

Ο ημιτελικός Κυπέλλου της ΕΠΣΛ ανάμεσα στην γηπεδούχο Δόξα Βλαχογιαννίου και τον τυπικά φιλοξενούμενο Σμόλικα Φαλάνης, προσέφερε μοναδικές συγκινήσεις στο φιλοθεάμων κοινό, αφού το ματς στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» της Τσαριτσάνης, έφτασε στην παράταση (0-0 κ.δ.) για να προκύψει η μία εκ των δύο ομάδων, που θα πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.  

Της Βάσως Γκατζούλη

Στην διαδικασία της παράτασης, ο Σμόλικας παρότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 55’ λόγω της αποβολής του Μπαργιώτα, πήρε τη νίκη και την πρόκριση με 0-2 με χρυσό σκόρερ τον Νερπιέτρι.

Το ματς διεξήχθη παρουσία πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το γήπεδο Τσαριτσάνης, αφού εκεί βρέθηκαν και από τις δύο ομάδες φίλαθλοι αλλά και ουδέτεροι που θέλησαν να απολαύσουν το ματς.

Την ψυχή τους κατέθεσαν οι παίκτες της Δόξας Βλαχογιαννίου, αφού βρίσκονται μία κατηγορία παρακάτω από τον Σμόλικα. Σίγουρα τους βοήθησε το γεγονός ότι  από το 55’ ο Σμόλικας αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε ο Μπαργιώτας με απευθείας κόκκινη όντας τελευταίος παίκτης σε αντικανονικό μαρκάρισμα). Παρόλα αυτά η Δόξα του κ. Δημήτρη Αλεξανδρή κοίταξε στα μάτια τον πολύ καλό αντίπαλο, αφού ο Σμόλικας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Α’ DE TOX.

Από την άλλη οι παίκτες του κ. Νίκο Χρόνη παρότι έμειναν από νωρίς με δέκα παίκτες, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με αντεπίθεση διαρκείας στην παράταση πήραν τη νίκη – πρόκριση και έτσι θα δώσουν παρουσία σε έναν μεγάλο τελικό περιμένοντας το νικητή του άλλου ζευγαριού (Κιλελέρ – Π.Ο.Ε.).

Στο πρώτο μέρος ο Σμόλικας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, στο 17’ μοναδικό χαμένο τετ α τετ του Παρασκευούδη. Στο 23’ ο ίδιος παίκτης έκανε το πλασέ σε κενή εστία, πρόλαβε τον κίνδυνο ο Κυπαρίσσης με προβολή.

Ενώ στο 39’ ωραίο σουτ του Γκατζούλη, που ξέφυγε από τον αμυντικό, ο έμπειρος όμως Ιωαννίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 51’ σουτ – βολίδα του Χριστακέα, μεγάλη επέμβαση του Μιγδάνη σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα μόνος του ο Λιάκος έκανε το σουτ που έφυγε άουτ. Ενώ στο 56’ ωραίο φάουλ του Λιάκου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαγιάννη.

Στην επανάληψη πίεσε ασφυκτικά ο Σμόλικας, όμως και η Δόξα είχε καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 68’ το φάουλ εκτέλεσε ο Γκατζούλης, τη μπάλα στη κλειστή γωνία έδιωξε ο Μιγδάνης σε κόρνερ.

Στο 79’ μεγάλη ευκαιρία με το δυνατό σουτ του Σωκράτη Φακίτσα και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο λεπτό της παράτασης στο 92’ το κόρνερ εκτέλεσε ο Γκανάβας, έκανε το σουτ ο Νερπιέτρι, η μπάλα κόντραρε αρχικά σε σώματα αμυντικών, με την επιμονή του όμως ο Δημήτρης Νερπιέτρι έκανε νέο σουτ, η μπάλα πήγε στο «γάμα» για το 0-1.

Στο 97’ πολύ καλό σουτ του Δούκα πέρασε άουτ. Δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για το Βλαχογιάννι στο 101’ και 103’ για να φέρει το ματς στα ίσια.

Στην πρώτη περίπτωση από ωραία πάσα του Παληγιάννη, στη πλάτη της άμυνας ο Σωκράτης Φακίτσας έκανε το σουτ από θέση τετ α τετ, έδιωξε εντυπωσιακά ο Παπαγιάννης σε κόρνερ. Και στο 103’ ύστερα από την ωραία σέντρα του Θανασούλη, ο Νέτζο έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε σύριζα από το αριστερό γάμα του Παπαγιάννη. Και στο 113’ ύστερα από πλάγιο, βγήκε ο Δημήτρης Νερπιέτρι και πλάσαρε στην αριστερή γωνία για το τελικό 0-2.

Δόξα Βλαχογιαννίου (Δημήτρης Αλεξανδρής): Μιγδάνης, Παπανικολάου (58’ Παληγιάννης), Γκουρομπίνος Δ., Ιωαννίδης, Κυπαρίσσης, Πέτρου (80’ Θανασούλης), Λιάκος (80’ Γκουρομπίνος Μ.), Δούκας (110’ Νταμπαλέτσιος), Φακίτσας, Λάκης (96’ Νέντζο), Φακίτσας Α.

Σμόλικας Φαλάνης (Νίκος Χρόνης): Παπαγιάννης, Μπαργιώτας, Πόνηρος, Αλατάς, Φούντογλου, Χριστακέας, Νερπιέτρι, Γούτος Ν., Γκιόνα (58’ Κακαβίτσης), Γκατζούλης (85’ Γκανάβας), Παρασκευούδης (101’ Χαρισούλης).  

Διαιτητική τριπλέτα: Δημεράς, Στάϊκος, Γκαρέλης.