Βαθμολογία

«Δεν είναι ίδια αφετηρία για ΑΕΛ, αλλά καλύπτεται η διαφορά»

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Παύλος Δερμιτζάκης, μίλησε στο monobala.gr για την πιθανότητα να… τριτώσει το «καλό» με απανωτούς τίτλους στη Super League 2.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει, θα είναι η δεύτερη σερί άνοδος για τον Καβαλιώτη τεχνικό, μετά την περσινή με τον Πανσερραϊκό, καθώς πρόπερσι ναι μεν πήρε τίτλο με τη Βέροια, αλλά στα διαδοχικά μπαράζ, με Λεβαδειακό και Λαμία, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει προβιβασμό με τη «βασίλισσα» του Βορρά.

Ο Δερμιτζάκης είδε το -12 από τον Λεβαδειακό, με δυο ματς λιγότερα βέβαια, να μετατρέπεται σε -3, με τη νέα βαθμολογία ενόψει playoffs και οι 8 «τελικοί» ανόδου στη β’ φάση του πρωταθλήματος, αναμένονται με… κομμένη την ανάσα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για κούρσα για δυο, μπρα ντε φερ των Βοιωτών με τους «βυσσινί» και πολλά θα κριθούν στα μεταξύ τους ντέρμπι, με τη Νίκη Βόλου, την ΑΕΚ Β’ και τον Μακεδονικό να διαδραματίζουν κυρίως ρυθμιστικό ρόλο, αφού υπολείπονται αρκετά βαθμολογικά.

«Δεν πρέπει να μας ανησυχεί το θέμα με τα δελτία»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέφερε αρχικά: «Διαθέτουμε ένα γκρουπ που βασίζεται στην ομαδικότητα, όχι σε άτομα. Προσπαθούμε να βγάζουμε πράγματα στο μάξιμουμ, είτε σε εντάσεις και τρεξίματα, είτε σε φιλοσοφία παιχνιδιού και τακτικό πλάνο».

Όσο για το θέμα που προέκυψε με τα δελτία των χειμερινών αποκτημάτων, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι κάτι που δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Οποιαδήποτε οφειλή υπήρχε, έχει τακτοποιηθεί. Υπάρχει δεδικασμένο και αυτό το ξέρει και το διαχειρίζεται η ομάδα. Δεν είναι ανησυχητικό. Αυτό εντάσσεται σε μια γενικότερη διαδικασία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες της κατηγορίας, με πολλές υποχρεώσεις και μηδαμινά έσοδα».

Για το πού θα κριθεί η άνοδος στα playoffs, ο Παύλος Δερμιτζάκης επισήμανε: «Η ομάδα που θα έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο, θα είναι όποια είναι πιο συνεπής, περισσότερο φορμαρισμένη στη διαδικασία, έτοιμη τακτικά και διαβασμένη πάνω στους αντιπάλους της. Είναι μια μίνι διαδικασία, ένα πρωτάθλημα με καλές ομάδες, που οφείλεις να δείξεις συγκέντρωση στο 100% για να διεκδικήσεις τίτλο και άνοδο».

«Δεν είναι απλή ομάδα η ΑΕΛ, μεγάλο στοίχημα και επιπλέον κίνητρο η άνοδος για μένα»

Αποτελεί όμως κάτι ξεχωριστό για τον Παύλο Δερμιτζάκη να πάρει τρίτο σερί πρωτάθλημα στην κατηγορία; Το σκέφτεται ως επιπλέον… γαλόνι στο ήδη γεμάτο διακρίσεις «πέτο» του;

«Κάθε προπονητής που δουλεύει σε ομάδες που διεκδικούν υψηλούς στόχους, μέσα από τη δουλειά του επιδιώκει να κυνηγά και να κατακτά πράγματα και διακρίσεις. Και για μένα το ίδιο ισχύει, παρότι το έκανα τα προηγούμενα χρόνια, θέλω πολύ την κατάκτηση του συγκεκριμένου, του φετινού πρωταθλήματος. Και ένας λόγος παραπάνω, όταν μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΛ. Να το πετύχεις με ένα μεγάλο σύλλογο, τεράστιο κλαμπ, δεν είναι μια απλή ομάδα. Έχει μεγάλο παρελθόν, πλούσιο, με πολλές κατακτήσεις σε υψηλό επίπεδο.

Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μένα, ένα επιπλέον κίνητρο. Η ΑΕΛ έχει παρόν και προσπαθούμε με επαγγελματική δουλειά να κρατηθούμε σε καλό επίπεδο και να διεκδικούμε υψηλές στοχεύσεις. Αλλά σίγουρα έχει και μέλλον η Λάρισα. Όταν διαθέτει γηπεδικές εγκαταστάσεις, υποδομές, ακαδημίες και ασφαλώς πολύ κόσμο, εννοείται ανήκει στο υψηλό επίπεδο και γκρουπ ομάδων, οπότε είναι θέμα χρόνου να γυρίσει εκεί που πραγματικά ανήκει».

Δερμιτζάκης: «Πετύχαμε τον κοινό στόχο συνδυαστικά»

Για τη μίνι αναδρομή στην ως τώρα πορεία του στον «βυσσινί» πάγκο και τη μείωση της βαθμολογικής απόστασης από την κορυφή και τον Λεβαδειακό, πριν τις 8 «μάχες» που θα κρίνουν τους κόπους μιας χρονιάς, απάντησε: «Από την αρχή της θητείας μου στην ΑΕΛ, με το που ανέλαβα, θέσαμε ένα κοινό στόχο, με διοίκηση και παίκτες. Αυτό το στόχο τον πετύχαμε συνδυαστικά. Να προσπαθήσει η ομάδα να παίξει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και φυσικά να μειώσουμε τη διαφορά από το Λεβαδειακό, ώστε στη β’ φάση, στα playoffs, να έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε και -γιατί όχι- να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

«Δύναμή μας ο κόσμος, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ομάδας»

Κεφάλαιο κόσμος. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τους «βυσσινί», πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη κατηγορία. «Ναι, ξέρουμε όλοι ότι αποτελεί την κινητήριο δύναμη αυτής της ομάδας, παραδοσιακά υποστήριζε την ΑΕΛ. Θέλουμε οι φίλαθλοί μας να υποστηρίζουν αυτό που βλέπουν και να γυρίσουν στο γήπεδο. Όπως το έκαναν μαζικά με το Λεβαδειακό. Ήταν νικητής ο κόσμος μας, όπως είπα ξανά. Όχι μόνο έκανε αισθητή την παρουσία του και τη θαύμασε το πανελλήνιο, αλλά ήταν πολύ κόσμιοι, όπως αρμόζει στην ποιότητα και την κουλτούρα της ομάδας και του νομού», είπε ο Καβαλιώτης τεχνικός.

Αυτό το -3 από τον Λεβαδειακό φέρνει σε παρόμοια αφετηρία τις δυο ομάδες; Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι σαφής: «Δεν μπορεί να είναι ίδια αφετηρία, όταν κάποιος είναι 3 βαθμούς μπροστά. Τα παιχνίδια είναι λίγα και συγκεκριμένα. Ωστόσο, αναμφίβολα είναι διαφορά που μπορεί να καλυφθεί. Θα παίξουμε με ανταγωνιστικές ομάδες και εμείς και ο Λεβαδειακός. Όλες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και δεν θα είναι αδιάφορες, ακόμα και αν δεν μπορούν όλοι να διεκδικήσουν την άνοδο με βάση τις βαθμολογικές αποστάσεις που έχουν διαμορφωθεί από την κανονική περίοδο. Σίγουρα θα θέλουν να δείξουν ότι έχουν κίνητρα και στόχους και θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, για να αποδείξουν ότι δίκαια μετέχουν στα playoffs, να το δικαιολογήσουν έμπρακτα. Είναι καλά τα ρόστερ όλων, αλλά η κατάταξη μαρτυρά ότι η άνοδος θα παιχτεί μεταξύ δυο ομάδων».

ΠΗΓΗ

ΦΩΤΟ: Κώστας Τσομάκος