Βαθμολογία

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι στην Αμπελιά

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον Κίσσαβο Συκουρίου διεξήχθη στο γήπεδο Αμπελιάς, λόγω εργασιών στο Στάδιο και έληξε 1-1.

Της Βάσως Γκατζούλη

Μοιρασμένο το ματς, στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έδωσαν πολλές μονομαχίες, ήταν κυρίως κέντρου, με λίγες ευκαιρίες και ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Αχιλλέα μέχρι και το 30’ «πατούσε» καλά στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Κίσσαβος ήταν εκείνος που εκτός από το γκολ, δημιούργησε και δύο καλές ευκαιρίες.

Στο 18’ ο Φούσα για τον Αχιλλέα έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 30’ το σουτ από πλάγια θέση του έμπειρου Χρήστου Τζέκα σε κενή εστία έδιωξε με το κεφάλι ο Σώκος τον κίνδυνο.

Στο 38’ ύστερα από την ωραία σέντρα του Νίκου Κορδέλα, ο έμπειρος Δημήτρης Πλιάγκας έκανε το πλασέ και το 0-1.

Στο 41’ το καλό σουτ του Νίκου Κώτσια έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αχιλλέα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48’ το σουτ του Τζέκα από κοντά έσωσε ο Ποτόσογλου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αγγέλης έκανε νέο σουτ, με αυτοθυσία έσωσε με τα πόδια ο Ποτόσογλου.

Από εκεί και πέρα ο Αχιλλέας πήρε τα ηνία του ματς, πίεσε, στο 53’ καλό σουτ του Κώστα Τσιάκου έδιωξε με το ένα χέρι ο Γιάκου σε κόρνερ και κατάφερε στο 75’ να φέρει το ματς στα ίσα (1-1) όταν ο Καρβούνης κέρδισε το φάουλ, ο Κουρτεσιώτης το εκτέλεσε και ο Σωτήρης Παπακωνσταντίνου με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε.

Προσπάθησε πολύ ο Αχιλλέας, στο 80’ και στο 85’, τα σουτ του Τσιάκου και του Αετόπουλου πέρασαν άουτ. Έτσι λοιπόν δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

*Χρήστος Καπελιάνης και Φεραίος Γιαννακός παρόλο την κρισιμότητα που είχε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, δίδαξαν με ηρεμία ήθος και σοβαρότητα.

*Αρκετοί φίλαθλοι του Συκουρίου ταξίδεψαν και βρέθηκαν κοντά στην ομάδα τους.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Γεωργαντζιάς, Σώκος (85’ λ.τρ. Κρικώνης), Αποστολάκης, Τλούπας (35’ λ.τρ. Αετόπουλος), Ποτόσογλου, Σταμπουλής, Παπακωνσταντίνου, Κουρτεσιώτης, Φούσα, Τσιάκος, Καρβούνης.

Κίσσαβος Συκουρίου (Φεραίος Γιαννακός): Γιάκου, Λανάρας (80’ Τζέκα Α.), Κορδέλας, Κουλουκτσής, Αγγέλης, Ντιντής Θ., Κώτσιας, Αλεξανδρής, Πλιάγκας (67’ Τσίτσαβος), Χριστοδουλόπουλος, Τζέκα Χ.

Διαιτητική τριπλέτα: Στάϊκος, Νίκζας, Κουβάτας.