Βαθμολογία

Αντρίκιο διπλό παραμονής κόντρα σε Καστοριά και παράπονα για τη φιλοξενία

Με τέρμα του Θοδωρή Χατζησαββίδη στο φινάλε της αναμέτρησης η ΑΕ Κιλελέρ πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό παραμονής επικρατώντας με 1-0 της Καστοριάς στο γήπεδο της Μεσοποταμίας, για την 27η Αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ' Εθνικής.

Απαράδεκτες καταστάσεις έζησε η αποστολή της ΑΕ Κιλελέρ με τους γηπεδούχους να γυρίζουν το ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια πίσω και την αναμέτρηση να διακόπτεται δύο φορές λόγω επεισοδίων. Με 9 ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι λόγω των αποβολών των Διγκόζη και Γκέγκα. Παλικαρίσια αντιμετώπιση από την αποστολή της ΑΕ Κιλελέρ που έμεινε προσηλωμένη στο παιχνίδι και κατάφερε να πετύχει το νικητήριο τέρμα κόντρα στην αντιμετώπιση των φιλάθλων των γηπεδούχων αλλά και της αποστολής.

Aποστολή στην Καστοριά - Χρήστος Δαϊρετζής

Το ματς: 

Μοιρασμένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με την αναμέτρηση να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η ΑΕ Κιλελέρ η οποία παρατάχθηκε χωρίς τον Κώστα Κατσάρα στον πάγκο ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση από την κερκίδα έχοντας συμπληρώσει 3 κίτρινες κάρτες, θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα με την Λαρισινή ομάδα να βγάζει μια κάποιου είδους νευρικότητα στο πρώτο διάστημα του πρώτου μέρους. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι οι οποίοι έπαιξαν το τελευταίο τους "χαρτί" για την παραμονή, προσπάθησαν να ψάξουν τις δικές τους στιγμές στην κόντρα επίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 2ο λεπτό όταν ο Παπαγεωργίου με επικίνδυνο χτύπημα φάουλ από τα αριστερά είδε την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας, η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 8' με το ξαφνικό σουτ από του Μανακίτσα από μακρινή απόσταση να φεύγει εκτός εστίας. 

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να βελτιώνουν την εικόνα τους, να βγάζουν περισσότερη ενέργεια και να πιέζουν πιο στοχευμένα. Στο 22ο λεπτό ο Κατσαμάγκας κατέβασε όμορφα την μπάλα στην περιοχή και εκτέλεσε με τον Κράτσιο να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αργότερα η κεφαλιά του ίδιου ποδοσφαιριστή βρήκε στην συμβολή των δοκών με την δεύτερη βοηθό κ. Πολυχρονίδου να υποδεικνύει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕ Κιλελέρ σε αντικανονική θέση. 

Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Κώστα Κατσάρα στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 41ο λεπτό όταν ο Χατζής με όμορφο δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με την μπάλα να μην του κάνει το "χατίρι" να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Κράτσιου. Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕ Κιλελέρ να έχει τις δικές της στιγμές ώστε να προηγηθεί και να αφήνει σταδιακά πίσω της ένα διάστημα στο ξεκίνημα όπου έβγαλε νευρικότητα. 

Αρκετή ένταση στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πάνε το παιχνίδι στην δύναμη, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Κώστα Κατσάρα θέλησε με ηρεμία να βρει το τέρμα που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Στο 58ο λεπτό ο Κατσαμάγκας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Κράτσιο να βγαίνει νικητής στην εν λόγω μονομαχία σταματώντας τον επιθετικό της ΑΕ Κιλελέρ, ενώ και ο νεοεισερχόμενος Βαγενάς δεν μπόρεσε να σκοράρει στην επαναφορά. Στο 61ο λεπτό η αναμέτρηση πήρε φωτιά όταν ο Διγκόζης είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον Βαγενά και ακολούθησε σύρραξη με τους γηπεδούχους να πέφτουν πάνω στον διαιτητή και να ακολουθεί διακοπή περίπου 25' με την αστυνομία να έρχεται στο γήπεδο ώστε να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Παράλληλα στην εν λόγω σύρραξη είδε δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία και ο Γκέγκας με την Καστοριά να αγωνίζεται με 9 ποδοσφαιριστές στην επόμενη περίπου μισή ώρα και την ΑΕ Κιλελέρ με δύο παραπάνω. 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε από το 62ο λεπτό μετά και την διακοπη. Στο 64' οι άνθρωποι της ΑΕ Κιλελέρ φώναξαν για πέναλτι πάνω στον Βαγενά με τον πρώτο βοηθό και τον διαιτητή να έχουν αντίθετη άποψη. Ένα λεπτό αργότερα, το βολέ του Χασομέρη βρήκε σε ετοιμότητα τον Κράτσιο ο οποίος απομάκρυνε. Η ΑΕ Κιλελέρ βρήκε το νικητήριο τέρμα στο 90ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Φουρκιώτης πέρασε έξυπνα για τον Βαγενά, ο οποίος έκανε την σέντρα από τα δεξιά εκεί όπου ο νεοεισερχόμενος από πάγκο Χατζησαββίδης με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Έπειτα ακολούθησε νέα διακοπή, όταν οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων πήραν στο κυνήγι τον Αλτάνη, ενώ η δεύτερη επόπτης κ. Πολυχρονίδου δέχθηκε δύο αντικείμενα με το ένα να την βρίσκει στο πόδι και ένα να περνάει δίπλα της. Μετά και την νέα διακοπή, οι ποδοσφαιριστές βγήκαν εκ νέου στο γήπεδο με την αναμέτρηση να λήγει έπειτα από δύο λεπτά. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕ Κιλελέρ να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο που τους φέρνει στους 43 βαθμούς και τους δίνει μεγαλύτερη άνεση όσον αφορά την παραμονή τους. Κόντρα στην αντιμετώπιση των γηπεδούχων και πράγματα που γύρισαν γι' άλλη μια φορά το ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια πίσω, η ΑΕ Κιλελέρ έφυγε επάξια και παλικαρίσια από μια δύσκολη έδρα με το τρίποντο.

Διαιτητής:

Καρυπίδης Κωνσταντίνος (Κιλκίς).

Βοηθοί: 

Ζουρνατζίδης Πολύκαρπος (Ημαθίας) - Πολυχρονίδου Χριστίνα (Κιλκίς).

Οι συνθέσεις: 

ΑΣ Καστοριά 1980 (Πασχάλης Δημητρίου): Κράτσιος, Διγκόζης, Σαββόπουλος Κ., Αντωνιάδης, Παπαγεωργίου, Τσάνι, Άντριου, Μωϋσιάδης, Γκέγκας, Μανακίτσας, Σαββόπουλος Ε. (70' Κόκας).

ΑΕ Kιλελέρ (Κώστας Κατσάρας): Μισυρλής, Φουρκιώτης, Μπαρούτας, Δοδοντσάκης, Αντωνίου, Αλτάνης, Κατσαμάγκας, Χασομέρης, Κούκος (57' Βαγενάς), Παπαγεωργίου (68' Χατζησαββίδης) Χατζής (77' Βλησαρούλης).