Βαθμολογία

Ο Σάρι παραιτήθηκε από την Λάτσιο

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποφάσισε να παραιτηθεί από τη Λάτσιο λόγω της κακής φόρμας της. Οι «Μπιανκοτσελέστι» κατέγραψαν τη 12η εφετινή ήττα τους στη Serie A το βράδυ της Δευτέρας, χάνοντας από την υποψήφια για υποβιβασμό Ουντινέζε με 2-1 στο στάδιο «Ολίμπικο».

Η ένταση ήταν υψηλή μετά το σφύριγμα της λήξης και η ομάδα αποδοκιμάστηκε και εκτός γηπέδου από τους οπαδούς της.

Ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο και ο αθλητικός διευθυντής, Άντζελο Φαμπιάνι, αποφάσισαν να «μαντρώσουν» τους παίκτες σε προπονητικό καμπ, θέλοντας να αλλάξουν την κατάσταση εν όψει των τελευταίων 10 αγωνιστικών.

Ο σύλλογος εξακολουθεί να συμμετέχει στο Coppa Italia και θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους στους ημιτελικούς τον επόμενο μήνα.

Ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από αυτές τις εξελίξεις και κοινοποίησε την απόφασή του στην διοίκηση.

Ο Σάρι είχε μια τεταμένη συνάντηση με την ομάδα μετά την ήττα από την Ουντινέζε, όπου προσπάθησε να καταλάβει την κατάρρευση της φόρμας της. Ενώ κανένας από τους παίκτες δεν μίλησε για να του ζητήσει να φύγει κανείς δεν τον πίεσε και για να μείνει, με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή του.

Μια παραίτηση που θα αξιολογηθεί από τον πρόεδρο Λοτίτο, κι ενώ το συμβόλαιο τού Σάρι με την ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας ολοκληρωνόταν το 2025 με αποζημίωση 4 εκατ. ευρώ τη σεζόν.

Ο «Διοικητής» ήθελε να συνεχίσει το έργο του στη Λάτσιο μετά την περσινή δεύτερη θέση στη βαθμολογία και την πρόκριση στο Champions League, όπου αποκλείστηκε πριν από μια εβδομάδα στη φάση των «16» από την Μπάγερν.

Εάν ο Λοτίτο αποφασίσει να αποδεχθεί την παραίτηση, θα επιλέξει έναν υπηρεσιακό ως το τέλος της περιόδου και οι επιλογές στη λίστα είναι ο Κλόζε ή ο Ρόκι.

ΠΗΓΗ