Βαθμολογία

Επαγγελματικό τρίποντο για την Αναγέννηση Ευαγγελισμού

Συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα έδωσε η Αναγέννηση Ευαγγελισμού που έφυγε με το τρίποντο από το "Γ. Μητσιμπόνας" επικρατώντας με 2-0 του Προμηθέα Λάρισας για την 18η Αγωνιστική του Α' Ομίλου της Β' Κατηγορίας. 

Γκαντούνας και Μπαλατσός οι σκόρερ των φιλοξενουμένων που έμειναν νωρίς στο δεύτερο μέρος με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω της αποβολής του Φάκα. Προσπάθησε μέχρι το φινάλε ο Προμηθέας, δίχως ωστόσο να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στα όρια του επικίνδυνου το τερέν που για ακόμη μια αναμέτρηση αποτέλεσε σημαντικό πρόβλημα για τους ποδοσφαιριστές στο "Γ. Μητσιμπόνας". 

Του Χρήστου Δαϊρετζή: 

Το ματς: 

H ομάδα του Κώστα Καζάκη ήταν εκείνη η οποία θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα στο ξεκίνημα και να πάρει την κατοχή στα πόδια της. Στον αντίποδα, το νεανικό σύνολο του Βαγγέλη Στεφανή θέλησε να τρέξει τον αντίπαλο υστερώντας ωστόσο σαφώς σε δύναμη αλλά και εμπειρία όπως ήταν λογικό και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι οι οποίοι απείλησαν πρώτοι, όταν στο 5ο λεπτό ο Παραλυκούδης έκανε την σέντρα - σουτ από τα δεξιά με την μπάλα να λαμβάνει περίεργη τροχιά στον αέρα και να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Χανανά. Η Αναγέννηση προειδοποίησε στο 7ο λεπτό με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τόλιου ο οποίος ανάγκασε τον Γκόβαρη να πέσει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. 

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα ένα λεπτό αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, οι άμυνα του Προμηθέα "κόλλησε" με τον Γκαντούνα να επωφελείται και με δυνατό πλασέ από την "καρδιά" της περιοχής να γράφει το 1-0 δίνοντας έτσι προβάδισμα στην ομάδα του. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Καζάκη συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έψαξαν το δεύτερο τέρμα που θα έβαζε στιβαρότερες βάσεις για το τρίποντο. Αυτό επήλθε στο 20ο λεπτό με "δράστη" τον Μπαλατσό, όταν ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής και με όμορφο ψιλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Γκόβαρη στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 2-0. 

Πέρα από αυτό το σημείο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σε διαδικασία διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης στην αναμέτρηση. Ο Προμηθέας θέλησε να παίξει το δικό του παιχνίδι και να ψάξει την στιγμή του να μπει στο ματς. Στο 24' ο Στόικος ελίχθηκε όμορφα και αφού βρήκε την μπάλα με χώρο μπροστά του έκανε το σουτ με τον Χανανά να έχει απάντηση. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 37ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι έτρεξαν στην κόντρα - επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Σεΐτη ο οποίος έκανε το σουτ εντός περιοχής το οποίο πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. 

Με το "καλημέρα" στην επανάληψη, οι αριθμητικές ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν. Ο Φάκας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Στόικο με την Αναγέννηση να συνεχίζει την αναμέτρηση με ποδοσφαιριστή λιγότερο. Πέρα από αυτό το σημείο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν ένα τέρμα που θα μείωνε την διαφορά στο ένα τέρμα και θα τους έδινε την δυνατότητα να μπουν στο ματς, δίχως ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά και έξυπνα το υπέρ τους προβάδισμα. 

Στο 68' ο Λαγιόκαπας βρέθηκε σε θέση βολής και σε φάση διαρκείας, οι αμυντικοί των γηπεδούχων κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα πριν εκείνη περάσει την τελική γραμμή. Ο Προμηθέας κάνοντας την ύστατή του προσπάθεια έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο φινάλε. Αρχικά, στο 87ο λεπτό ο Διβανές έκανε την κούρσα από τα αριστερά και σούταρε με δύναμη με την μπάλα να φεύγει εκατοστά από την συμβολή των δοκών, ενώ στο 94ο λεπτό ο Παραλυκούδης έκανε την σέντρα από τα αριστερά με τον Γκέκα να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. 

Κάπως έτσι η Αναγέννηση Ευαγγελισμού έφυγε με το διπλό από το "Γ. Μητσιμπόνας" συνεχίζοντας την προσπάθειά της την φετινή αγωνιστική περίοδο προσπαθώντας με κάθε τρόπο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην αντίπερα όχθη το νεανικό σύνολο του Προμηθέα θα παλέψει με την σειρά του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με απώτερο σκοπό την εξέλιξη των νεαρών παιδιών της ακαδημίας του συλλόγου. 

Διαιτητής: 

Κακάνης Νικόλαος 

Βοηθοί: 

Πάτσης Αλέξανδρος - Μίτης Αθανάσιος

Οι συνθέσεις:

Προμηθέας Λάρισας (Bαγγέλης Στεφανής): Γκόβαρης, Παραλυκούδης, Διβανές, Κώστας (68' Γκέκας), Καρβουνάρης, Τζιώρας Β., Σεΐζης Γ., Σεΐζης Σ., Τζιώρας, Χαλιαμούρδος, Στόικος (89' Τζιώρας).

Αναγέννηση Ευαγγελισμού (Κώστας Καζάκης): Xανανάς, Λαγιόκαπας Α., Καντολάρι (90' Τρανός), Φάκας, Μπαλατσός, Τσάτσος, Ντόκος, Γκαντούνας (84' Κότυλης), Λαγιόκαπας Ε. (90' Πρακατές), Τόλιος (63' Γραμμένος λ.τρ.), Μπαλατσός (90' Ζιώζιος).