Πέρα από την κακοκαιρία που σαρώνει την χώρα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβη σε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας πως τέλος της εβδομάδας θα έρθει στην Ελλάδα πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε ότι Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα περάσει το πολικό κύμα ρίχνοντας κατακόρυφα την θερμοκρασία! Λίγο αργότερα, μέσω της ανάρτησης του άφησε αιχμές για άλλους μετεωρολόγους, οι οποίοι έκαναν λόγο για λάθος πρόβλεψη.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Στην ανάρτηση του αναφέρει: «Με το μέτωπο καταιγίδων να κατευθύνεται προς τα ανατολικά βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και που δυστυχώς στο πέρασμά του άφησε πίσω του καταστροφές.

Θα κυλήσουν οι επόμενες ώρες της ημέρας μας, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και αυτό το κύμα κακοκαιρίας αφήνει πίσω του αστάθεια πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να δούμε και πάλι τοπικές βροχές – καταιγίδες μέσα στην ημέρα μικρότερης όμως έντασης και διάρκειας σε σχέση με τα φαινόμενα που έχουν προηγηθεί και που συνόδευαν το κυρίως μέτωπο κακοκαιρίας.

Το τονίζουμε εδώ και αρκετές ημέρες ότι αυτές οι γραμμές λαίλαπας που σχηματίζονται καθώς αυτές οι κακοκαιρίες διασχίζουν τη χώρα μας, μπορεί να έχουν μικρή διάρκεια, στο πέρασμά τους όμως μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ακολουθεί χάρτης από το μετεωρολογικό μας μοντέλο το οποίο είδε με εξαιρετική ακρίβεια τον πυρήνα καταιγίδων που άφησε προβλήματα μέσα στη νύχτα προς τη βόρεια Ελλάδα.

Ο πίνακας δείχνει με εξαιρετική ακρίβεια τον πυρήνα καταιγίδων

Υ.Γ. Μην παρασύρεστε από «κραυγές» που ψάχνουν να βρουν την αστοχία προσπαθώντας να βγουν μπροστά μιας και δεν έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω και που αυτή προσπαθούν ντε και καλά να την εφεύρουν. Τα καιρικά φαινόμενα απαιτούν ετοιμότητα και προσοχή, οπότε να λαμβάνετε σοβαρά τις ανακοινώσεις όπου σαφώς είναι δυνατόν να εμπεριέχουν και το σφάλμα».

in.gr