Βαθμολογία

Θεματικές εκπαιδευτικές περιηγήσεις στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίζει τις θεματικές εκπαιδευτικές περιηγήσεις με τίτλο «Η Παιδεία στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης».

Το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή τις σχολικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του μαθήματος διδακτικής της ιστορίας του τόπου μας, της εξερεύνησης των Μουσείων της πόλης, συμμετείχαν τα εξής Δημόσια Σχολεία, Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Φορείς: 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δημοτικό Σχολής Καραβάνα, 2ο Γυμνάσιο Λάρισας, 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, 15ο Γυμνάσιο Λάρισας και 5ο Λύκειο Λάρισας.

Παιδιά-Πρόσφυγες της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΚΕΑΝ, Μέλη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας και Καταρτιζόμενοι του τμήματος «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του 2ου ΙΕΚ Λάρισας.

Στο μουσείο η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την σημασία της αντίστασης και την υποδειγματική στάση των νέων ανθρώπων, σε καιρό πολέμου. Η νέα γενιά, παίρνοντας το παράδειγμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, εκπαιδεύεται και καλλιεργεί πρότυπα θάρρους, αυτοθυσίας, αυταπάρνησης, αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στο φασισμό, ενισχύοντας  έτσι την εθνική συνείδηση, το πατριωτισμό  και το φρόνημά της.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει ομαδικές περιηγήσεις για τα σχολεία και τους φορείς, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2410 280.220 ή στο 2410 000.009. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00, Σάββατο: 10:00 - 14:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διεύθυνση: Ιουστινιανού 42 (προαύλιο 5ου Γυμνασίου/Λυκείου). Υπεύθυνος Λειτουργίας: Βαγγέλης Ρεμπάπης.