Βαθμολογία

ΑΕΛΑΡΑ για... γούστα απέδρασε με Νίνο σε νεκρό χρόνο!

Ένα σπουδαίο τρίποντο πανηγύρισε η ΑΕΛ η οποία απέδρασε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο επικρατώντας με 2-1 της Νίκης Βόλου.

Ο Φατάι έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΛ για να ισοφαρίσει ο Πέττας για τους γηπεδούχους, με την ΑΕΛ να ανακτά το προβάδισμα στο φινάλε του παιχνιδιού χάρη σε τέρμα του Νίνο στο 94ο λεπτό. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Παιχνιδι κέντρου στα πρώτα λεπτά με τις δυο ομάδες να μην καταφέρνουν να απειλήσουν, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Η αναμέτρηση περιορίστηκε σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και γύρω απ' αυτόν. Σταδιακά, τόσο οι γηπεδούχοι όσο και η ΑΕΛ θέλησαν να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι και να πατήσουν την μπάλα. Κυλώντας το πρώτο μισό του πρώτου μέρους οι δυο ομάδες αμφότερες δεν κατέγραψαν κάποια ευκαιρία. 

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ανήκε στην ΑΕΛ και ήρθε στο 25ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Μαυριάς έκανε την σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Φατάι κατέβασε και εκτέλεσε με τον Γκαραβέλη να αποκρούει ασταθώς και τους αμυντικούς των γηπεδούχων να απομακρύνει, στην πρώτη όμορφη επιθετική προσπάθεια που καταγράφηκε στο ματς και ήρθε από μεριάς "βυσσινί". Σταδιακά, η αναμέτρηση έδειξε να παίρνει περισσότερο ρυθμό, με την Νίκη βόλου να έχει την δική της πρώτη καλή στιγμή όταν στο 32ο λεπτό, ο Πολίτης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Κάσσο να βάζει την προβολή και τον Σουλούκο να απομακρύνει σωτήρια. 

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε με την ΑΕΛ να παρουσιάζει σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Στο 36ο λεπτό η μπάλα έφτασε στα πόδια του Στίνα ο οποίος έκανε το σουτ εντός περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκαραβέλη. Στο 39' ο Καλουτσικίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Αντράντα να βάζει την προβολή στο πρώτο δοκάρι και τον Γκαραβέλη σωστά τοποθετημένο να μπλοκάρει εκ νέου. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια στην λευκή ισοπαλία. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι "βυσσινί" μπήκαν με διάθεση να ψάξουν το τέρμα που θα τους έβαζε σε θέση "οδηγού". Στο 47' ο Πεντρόσο προειδοποίησε όταν έκανε το σουτ με τον Γκαραβέλη να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πάγωσε το Πανθεσσαλικό, όταν ο Στίνα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Ηλιάδη να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και να γυρίζει προς το πίσω δοκάρι εκεί όπου ο Φατάι έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας για να δώσειπροβάδισμα στην ΑΕΛ. 

Παρά το γεγονός πως η ΑΕΛ θέλησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς εκ νέου στα ίσια, με την ΑΕΛ να δέχεται ένα άδικο και "κρύο" τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 63ο ο Κυριακίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, με τον Στίκα να κάνει την κεφαλιά και να γυρίζει την μπάλα σ' 'ενα σημείο όπου ο Πέττας έκανε το γυριστό για να νικήσει τον Σουλούκο και να γράψει το 1-1. Πέρα από το σημείο της ισοφάρισης, η αναμέτρηση βρέθηκε στην "κόψη του ξυραφιού". Οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν λιγοστές με τις δυο ομάδες αμφότερες να ψάχνουν το τρίποντο. 

Οι "βυσσινί" έκαναν την προσπάθειά τους να ανακτήσουν το προβάδισμα ως το φινάλε και δικαιώθηκαν πανηγυρικά στο 94ο λεπτό. Έπειτα από φάση διαρκείας στην "καρδιά" της περιοχής των γηπεδούχων ο Νίνο έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας γράφοντας το τελικό 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το συγκεκριμένο τρίποντο κρατάει ζεστά την ΑΕΛ στο παιχνίδι του τίτλου σε περίπτωση που φύγει με το διπλό κόντρα στον υποβιβασμένο Απόλλωνα Πόντου. 

Διαιτητής: 

Βλάχος Ανδρέας (Αν. Αττικής).

Βοηθοί: 

Νιδριώτης Μιχαήλ (Αττικής) - Αραβίδης Γεώργιος - Παναγιώτης (Αττικής).

Τέταρτος: 

Παπακωνσταντίνου Νικόλαος (Φθιώτιδας).

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΕ Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος (51' Τοπαλίδης), Στίκας, Αναστασίου, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης (46' Λίταινας), Πολίτης (Κρητικός), Μιράντα, Πέττας (85' Μακατσαριά).

ΠΑΕ ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα (77' Θωμαΐδης), Στίνα (66' Παπαγεωργίου Κ.), Φατάι (89' Κόσιτς), Πεντρόσο (66' Κοσσονού), Μαυριάς (77' Νίνο).