Βαθμολογία

Κρίσιμα συμπεράσματα και... έντονο ενδιαφέρον ενόψει συνέχειας

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσίασε η 23η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας - DE TOX. Παρακολουθήσαμε αρκετά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με ποδοσφαιριστές οι οποίοι τα έδωσαν όλα ανεξαρτήτου ομάδας. Παρά το γεγονός πως οι αναμετρήσεις δεν διεξήχθησαν υπό τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες λόγω της βροχόπτωσης ήταν μια αγωνιστική αρκετά γεμάτη που άπαντες γεμίσαμε από όμορφες εικόνες και συμπεράσματα.

Αρθρογραφεί ο Χρήστος Δαϊρετζής...

Ξεκινώντας από την μάχη της κορυφής η Ανθούπολη έκανε μια σημαντική και άνετη νίκη κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο του Δωτιέα Αγιάς. Οι ποδοσφαιριστές του Χρήστου Χατζηλιάδη "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη από τα πρώτα 20', κάνοντας και διαχείριση ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕ Κιλελέρ. Με αυτή την νίκη παρέμεινε στο +3 από τον ΠΟΕ ο οποίος είχε το ρεπό αφού ήταν η σειρά του να αγωνιστεί βάση προγράμματος με τον Παναγροτικό Νίκαιας ο οποίος έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. 

Οι δυο τους φαίνεται ότι θα πάνε χέρι - χέρι μέχρι το φινάλε παίζοντας την πρωτιά. Έχοντας εξαντλήσει τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Ανθούπολη φιλοδοξεί να συνεχίσει νικηφόρα μέχρι το φινάλε, ενώ ο ΠΟΕ με την σειρά του θέλει να συνεχίζει νικηφόρα και να περιμένει στραβοπατήματα από τους πρωτοπόρους. Αμφότεροι σίγουρα έχουν παιχνίδια - παγίδες τα οποία χρήζουν προσοχής. 

Στο ντέρμπι της Φαλάνης νικητής ήταν ο Σμόλικας. H ομάδα του εξαίρετου τεχνικού Νίκου Χρόνη απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο με αρκετό ταλέντο και εμπειρία. Μια ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, συγκεκριμένες και στοχευμένες κινήσεις εντός του αγωνιστικού χώρου. Βρίσκεται στο -6 από την κορυφή και σαφώς η εικόνα αυτή θα πρέπει να ικανοποιεί τους ιθύνοντες της ομάδας και τον προπονητή. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων στην παραπάνω κούρσα για δυο την οποία αναφέρθηκα... είναι ποδόσφαιρο, οι βαθμοί είναι μόλις 6 και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, τίποτα παραπάνω!

Στους Γόννους, ο Όλυμπος πήρε μια παλικαρίσια νίκη από αυτές που πιστεύω λατρεύει ο προπονητής του Δημήτρης Κωστής και συνέχισε με ιδανικό τρόπο την προσπάθειά του για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Γελαλής άνοιξε το σκορ νωρίς, με τον νεαρό και ταλαντούχο Βαγγέλη Μπούμπουλη να υπογράφει το τρίποντο στο φινάλε με όμορφο σουτ και να δίνει περισσότερο αέρα αισιοδοξίας και χαρά στις τάξεις της ομάδας. Με την παρουσία της σε αυτό το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος η ομάδα του Δημήτρη Κωστή δείχνει αρκετά βελτιωμένη, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα στο τερέν και όλοι μαζί χαίρονται την κάθε στιγμή ως μια οικογένεια.

Στην Φιλιππούπολη όπου και βρέθηκα για την ιστοσελίδα μας, Απόλλων Λάρισας και Κίσσαβος Συκουρίου μας παρουσίασαν μια γεμάτη αναμέτρηση με την... "μπίλια" να κάθεται στην ισοπαλία. Η ομάδα του Τάσου Βενέτη προερχόταν από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο κόντρα στην Δόξα Βλαχογιαννίου και αγωνιστικά έβγαλε αντίδραση, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ένα καλλιεργημένο σύνολο από τον Τάσο Βενέτη και το επιτελείο του. Στην "αντίπερα όχθη" αυτή του Αποστόλη Τσιανάκα απέδειξε εξίσου πως είναι μια σκληροτράχηλη και ομοιογενής ομάδα που έχει την "σφραγίδα" του προπονητή της. Η ισοπαλία είναι συγκυριακή καθώς αμφότερες οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν βρει για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρουν το τρίποντο. 

Αρκετά... σκληρός για να πεθάνει ο Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων. Με γκολ του Ζήση Γεωργούλα στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης πέτυχε την πλήρη... απόδραση από το "Μουσιάρης - Ζέρμας" επικρατώντας εκτός έδρας με 1-0 του Δαμασιακού, φτάνοντας τους 22 βαθμούς. Πάλεψε με ζήλο την αναμέτρηση σε όλο της το διάστημα και δικαιώθηκε κερδίζοντας ένα κομβικό στα δικά μου μάτια τρίποντο, με το συγκεκριμένο ματς να αποτελέσει ίσως "κλειδί" για την συνέχεια. Η ομάδα του Δημήτρη Μητσή που κάνει τρομερή δουλειά με το υλικό του απέδειξε ότι είναι εδώ για να παλέψει μέχρι τέλους τον στόχο της παραμονής

Νικηφόρα συνέχισαν Ηρακλής Λάρισας και Δόξα Αργυροπουλίου απέναντι σε Αχιλλέα Φαρσάλων και Ιπποκράτη αντίστοιχα. Το καλοδουλεμένο σύνολο του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου ανάγκασε τον Αχιλλέα σε μια ήττα που τον κάνει να καλείται να παρουσιαστεί πιο ουσιαστικός στα επόμενα παιχνίδια προκειμένου να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Παράλληλα, η Δόξα Αργυροπουλίου συνέχισε να ελπίζει μόνο μαθηματικά με την εν λόγω νίκη. 

Θα κλείσω λέγοντας πως είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο προσωπικά το απολαμβάνω, παρακολουθώντας το από την... δημοσιογραφική σκοπιά. Αυτό το οποίο δεν μπορώ να μην αναφέρω είναι ότι η Α' Κατηγορία - DE TOX(όπως και οι χαμηλότερες) αποτελείται από εξαιρετικούς ανθρώπους παραγοντικά. Αποτελείται επίσης από εξαιρετικούς προπονητές που αντιμετωπίζουν με αγάπη αυτό το οποίο κάνουν και παθιάζονται με την δουλειά τους και τις ομάδες τους. Τέλος, όσο ρομαντικό και αν ακουστεί - διαβαστεί συναντάμε κάθε Σαββατοκύριακο ποδοσφαιριστές που μας δείχνουν ότι θα είναι για πάντα παιδιά όταν φοράνε το σορτσάκι και... πιστέψτε με όλο αυτό μαζί είναι κάτι παραπάνω από γοητευτικό!