Βαθμολογία

(Χ)ορταστική ισοπαλία στη Φιλιππούπολη

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Απόλλων Λάρισας και Κίσσαβος Συκουρίου σε αναμέτρηση της 23ης Αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας - DE TOX που διεξήχθη στο γήπεδο Φιλιππούπολης. 

Ο Πασσιάς είχε βάλει μπροστά τους γηπεδούχους στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν την ισοφάριση χάρη σε τέρμα του Τζέκα. Αμφότερες οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει το τρίποντο με βάση τις ευκαιρίες τους. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί οι οποίοι θέλησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους έχοντας την "μερίδα του λέοντος" όσον αφορά την κατοχή της μπάλας. Στον αντίποδα, η ομάδα του Αποστόλη Τσιανάκα να έχει μια σκληροτράχηλη και συνεκτική παρουσία, απειλώντας στην κόντρα - επίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Πασσίας βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε δυνατά με τον Σκάρλο να αποκρούει. Οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν με την σειρά τους για πρώτη φορά στο 15', όταν ο Τζέκα κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με το πλασέ του να γίνεται εκτός ισορροπίας και να φεύγει εκτός εστίας. 

Μετά το πέρας των πρώτων 20', ο ρυθμός του αγώνα έδειξε να βελτιώνεται με τις δυνατές μονομαχίες και διαδέχονται η μια την άλλη και την μπάλα να παίζεται μεταξύ των δυο περιοχών. Στο 21ο λεπτό, ο Χατζηλιόντας εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα πανέμορφο φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι. ενώ στην επαναφορά Σιάτρας και Τσαπατόρης δεν μπόρεσαν να νικήσουν δις τον Σκάρλο. 

Οι δυο ομάδες έχασαν από μια σημαντική ευκαιρία πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της αναμέτρησης. Στο 38' ο Τζέκα βρέθηκε σε τετ α τετ απέναντι στον Φαρμάκα με το πλασέ του να μην έχει την επιθυμητή κατάληξη, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενουμένων μέχρι εκείνο το σημείο. Η ομάδα του Τάσου Βενέτη έχασε με την σειρά της σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χατζηλιόντας με όμορφη εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Πασσιά με τον δεύτερο να κάνει επαφή με την μπάλα και να βλέπει τον Σκάρλο να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι έψαξαν με περισσότερο ζήλο το τέρμα που θα τους έβαζε σε θέση "οδηγού". Αρχικά προειδοποίησαν στο 48ο λεπτό όταν ο Χατζηλιόντας βρέθηκε απέναντι στον Σκάρλο και πλάσαρε ψηλά πάνω στην κίνηση με τον "πορτιέρε" των φιλοξενουμένων να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 50ο λεπτό ήρθε το γκολ για την ομάδα του Τάσου Βενέτη. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζιμόπουλος έκανε όμορφη σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Πασσιάς έσπρωξε από κοντινή απόσταση την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0.

Το γκολ έδειξε να αποσυντονίζει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως κατάφεραν να διαχειριστούν την αναμέτρηση και να μείνουν σε αυτή. Κατάφεραν να βρουν την ισοφάριση και να φέρουν την αναμέτρηση εκ νέου σε ισορροπία στο 73ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Αλεξανδρής βρήκε τον Τζέκα με τον δεύτερο να τελειώνει υποδειγματικά την φάση και να γράφει το 1-1 για την ομάδα του Αποστόλη Τσιανάκα. Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, ο Απόλλων προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα χάνοντας σπουδαία με "δράστη" τον Χατζή ο οποίος στο 80ο λεπτό νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σκάρλο. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με το τριπλό σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. 

Διαιτητής: 

Ακρίβος Κωνσταντίνος 

Βοηθοί: 

Σκάρπας Κωνσταντίνος - Ντανταλής Αριστείδης

Οι συνθέσεις: 

Aπόλλων Λάρισας (Τάσος Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης, Γερεντές Γ., Λάιος, Μπαγιώτας (46' Μπουκουβάλας), Τζιμόπουλος (70' Διβανές), Σιάτρας (83' Γιασιάς), Χατζηλιόντας (70' Χατζής Θ.), Πασσιάς, Τσαπατόρης, Γερεντές (46' Λεπενιώτης).

Kίσσαβος Συκουρίου (Αποστόλης Τσιανάκας): Σκάρλος, Μέρκο, Κουλουτκτσής, Τόπης (83' Πλιάγκας), Αγγέλης, Τζιούρας, Τζέκα Χ., Κώτσιας, Ντιντής, Κορδέλας, Αλεξανδρής.