Βαθμολογία

Συνάντηση Λίνας Μενδώνη με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο

Δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου  (Απομαγνητοφώνηση)

Υποδεχόμαστε σήμερα την υπουργό Πολιτισμού, την κ. Λίνα Μενδώνη για ακόμη μία φορά στη Λάρισα, στη Δημοτική μας Πινακοθήκη – Μουσείο Κατσίγρα, έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους Πολιτισμού στη χώρα, που φιλοξενεί την ανεκτίμητη Συλλογή του αείμνηστου Γιώργου Κατσίγρα.

Προσδοκούμε στη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας το πραγματικό και δηλωμένο ενδιαφέρον της κ.Υπουργού, για τη Λάρισα και την πολιτιστική της δυναμική.

Η επανασύνδεσή της πόλης με τη “μήτρα” του πολιτισμού, το Α’ Αρχαίο Θέατρο, είναι βασική μας προτεραιότητα, την οποία σχεδιάζουμε με σοβαρότητα, προκειμένου να αναδείξουμε το ιστορικό μας παρελθόν συνομιλώντας με το μέλλον.

Με την κομβική συμβολή της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, τις άοκνες προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων, τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούμε να εργαστούμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ταυτόχρονα, ως νέα Δημοτική Αρχή, με σχέδιο, πρόγραμμα και συγκεκριμένα βήματα υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας ώστε η Λάρισα να καθιερωθεί ως “Πόλη του Θεάτρου”, που θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και διεθνούς εμβέλειας εκδηλώσεις.

Μαζί με το Λαογραφικό Μουσείο, το Δημοτικό Ωδείο, τους φορείς Πολιτισμού που έχουμε στην πόλη μας και τα τοπόσημά μας, υλοποιούμε πρωτοβουλίες και δράσεις της Δημοτικής Αρχής, η Λάρισα θα αποκτήσει την Πολιτιστική υπόσταση που της αρμόζει.