Βαθμολογία

Δράση Παραρτήματος ΡΟΜΑ Δήμου Λαρισαίων

Στο πλαίσιο προαγωγής της υγείας το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας με σκοπό να αναδείξει στους μαθητές τα πλεονεκτήματα του υγιούς στόματος καθώς και τη σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής.

Η οδοντίατρος του Παραρτήματος ΡΟΜΑ ανέλυσε στους μικρούς μαθητές το πώς προστατεύουμε το στόμα μας:

  • ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και πλούσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
  • υιοθετώντας συνήθειες καλής στοματικής υγιεινής με το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με απλή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και φθοριούχα οδοντόπαστα και να ξεπλένουμε με ένα φθοριούχο στοματικό διάλυμα
  • να μην αμελούμε να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας για τακτικό έλεγχο και καθαρισμό.

Στην ενημερωτική αυτή δράση επίσης τονίστηκε η σπουδαιότητα της στοματικής υγείας ως ένα από τα σημαντικότερα μέτρα Πρόληψης, και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Στο τέλος της ομιλίας οι μικροί μαθητές χρησιμοποιώντας το ομοίωμα στόματος, είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στο σωστό βούρτσισμα των δοντιών.

ο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη,τηλ.2416006922, email kkoinotitasroma@larissa.gov.gr