Βαθμολογία

Πήρε το ντέρμπι η Ανθούπολη και ξέφυγε…

Μία πολύ σημαντική νίκη σημείωσε την Κυριακή (11/2) η Ανθούπολη στην έδρα της Ελασσόνας, κερδίζοντας τον τοπικό Π.Ο.Ε. με σκορ 1-2 για το πρωτάθλημα της Α’ DE TOX.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ένα αποτέλεσμα που φέρνει την ομάδα της Ανθούπολης σε απόσταση από τον βασικό αντίπαλό της, ενόψει της συνέχειας. Η αναμέτρηση διεξήχθη παρουσία πλήθος κόσμου.

Το ντέρμπι παρακολούθησαν 800 περίπου φίλαθλοι, που γέμισαν την μεγάλη κερκίδα παρά την βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα.

Οι παίκτες του κ. Χρήστου Χατζηλιάδη παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν χαρακτήρα σε ένα ντέρμπι, πέτυχαν δύο γκολ και πήραν τη νίκη.

Από την άλλη οι παίκτες του κ. Ζήση Ζιάγκα, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα τόσο κρίσιμο ματς.

Παρόλα αυτά το πάλεψαν στο τελευταίο μέρος του αγώνα, μείωσαν σε 1-2 με τον Παλάσιος στο 80’ αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Σίγουρα υπάρχει δρόμος ακόμη, με την Ανθούπολη να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο 20’ η Ανθούπολη πήρε προβάδισμα με το εξαιρετικό πλασέ του Μπλέντι Μούτσα μετά από ωραία μεταβίβαση του Καραμπούζη κάνοντας το 0-1. Στο 29’ καλό φάουλ του Κουβελά, έφυγε λίγο άουτ.

Στο 35’ ο Ιγγλέζος είχε ένα καλό σουτ που δεν βρήκε στόχο και στο 41’ ο Παπαδάκος είχε ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά ο Γούπος απέκρουσε δύσκολα.

Στο 45’ και μετά από κακή εκτίμηση του Γούπου, ο Μούτσα δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

Στο 52’ ο Σκούπρα βρήκε ωραία τον κορυφαίο παίκτη της Ανθούπολης τον Γαβριήλ Παπαδάκο και αυτός με ένα εξαιρετικό βολέ με εξωτερικό φάλτσο, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γούπου, για το 0-2.

Η Ανθούπολη είχε ευκαιρίες στη συνέχεια με τους Σκούπρα (54’) και Παπαδάκο (65’) αλλά δεν μπόρεσαν να σημειώσουν άλλο γκολ με τον Γούπο να κρατάει το σκορ σε αυτό το επίπεδο.

Στο τελευταίο μέρος του ματς ο Π.Ο.Ε. και συγκεκριμένα στο 80’ μείωσε με τον Παλάσιος με ωραίο σουτ μετά από πάσα του Ρολντάν, για το 1-2.

Στη συνέχεια η Ανθούπολη οπισθοχώρησε για να κρατήσει το σκορ και στο 89’ ο Ντιντής κράτησε τη νίκη για την ομάδα του, σε ένα πολύ καλό σουτ του Κωνσταντινίδη και του Κορτσάρι σε δεύτερο χρόνο, που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Έτσι το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

*Η Ανθούπολη ευχαριστεί τον Π.Ο.Ε. για την άψογη φιλοξενία και επίσης συγχαίρει την διαιτητική τριπλέτα για την πολύ καλή διαιτησία της.

Άριστη ήταν η διαιτησία του Μάκη Μπουρουζίκα όπως και των Γρηγόρη Δεδικούση και Αποστόλη Καρακώστα.

Π.Ο.Ε. (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Γκαμπέτας, Μαλάκος (46’ Μπούσιας), Κορτσάρι, Λαγός, Κριεζής (69’ Κωνσταντινίδης), Κουκούλης (69’ Γκανάτσιος), Ρολντάν, Ιγγλέζος (46’ Παλάσιος), Καραγκούνης, Μουλτσιάς (46’ Καραμούλας).

Ανθούπολη Χρήστος Χατζηλιάδης): Ντιντής, Κουβελάς (89’ Τσάτσος), Σέσι, Σκούπρα, Γιαννακόπουλος, Παπαδάκος, Λαϊος, Καραμπούζης, Πανταζής, Μούτσα (82’ Αργύρης), Αναγνώστης.