Βαθμολογία

Ημερίδα με «άρωμα» Πορτογαλίας στη Λάρισα!

Την εργασία του με θέμα «Tactical Periodization ο πορτογαλικός τρόπος προπόνησης και η επιρροή του στην Premier league» παρουσίασε την Πέμπτη (8/2) σε ένα κλειστό κύκλο φίλων στα γραφεία του συνδέσμου προπονητών νομού Λάρισας, ο γνωστός προπονητής ποδοσφαίρου του νομού μας κύριος Θοδωρής Στεργιάδης.

Το παρόν στην συγκέντρωση ύστερα από πρόσκληση του έδωσαν ο καταξιωμένος προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ κύριος Παύλος Δερμιτζάκης, ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών νομού Λάρισας κύριος Θανάσης Μπάρδας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής - προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ και πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Λαρισαίων κύριος Γιάννης Αλεξούλης, ο πρώην βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα της Κύπρου και πολλών άλλων ομάδων κύριος Μίλτος Ζιάκας καθώς και ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός κύριος Νίκος Μίχος.

Ο κύριος Στεργιάδης έκανε μια σεμιναριακού τύπου θεωρητική ανάλυση της μεθοδολογίας που χρησιμοποιεί το πορτογαλικό μοντέλο για ομάδες υψηλού επιπέδου καθώς και την οργάνωση - δόμηση ενός σταθερού εβδομαδιαίου μορφόκυκλου με τις δικές του αρχές και ιδιομορφίες σε σχέση με τα άλλα μοντέλα προπόνησης. Σκοπός ήταν να αναδείξει τον ρόλο που παίζει η τεχνογνωσία πλέον στην προπονητική διαδικασία και πως ο προπονητής πρέπει να εναρμονιστεί με τα σύγχρονα δεδομένα.

Επίσης παρουσίασε την δική του μεθοδολογία «Motivo η συμμετρία του χάους» που στοχεύει στην εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών στην σύγχρονη τάση του ποδοσφαίρου μιας μεγαλύτερης ρευστότητας σε σχέση με τις θέσεις που παίζουν (κινήσεις χωρίς την μπάλα).

Ο διάλογος, οι ερωτήσεις, οι προβληματισμοί και οι απαντήσεις που δόθηκαν μέσα από την εμπειρία τόσων ετών στα γήπεδα από τους εκλεκτούς καλεσμένους, μας έκανε όλους σοφότερους όπως μας δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κύριος Στεργιάδης και γι αυτό στο άμεσο μέλλον θα κανονιστούν συναντήσεις και με άλλους προπονητές γιατί από την ανταλλαγή απόψεων πάντα έχεις να μαθαίνεις.