Βαθμολογία

Σπουδαίο τρίποντο... ανατροπής για τον Κίσσαβο Συκουρίου!

Μια σημαντική νίκη στην μάχη της παραμονής πέτυχε ο Κίσσαβος Συκουρίου ο οποίος επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας του Ιπποκράτη στο "Γ. Μητσιμπόνας". 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τέρμα του Ασίκογλου, ωστόσο η ομάδα του Αποστόλη Τσιανάκα ανέτρεψε το σκορ χάρη σε τέρματα των Αλεξανρή και Τζέκα. 

Toυ Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

O Ιπποκράτης μπήκε με ενθουσιασμό στην αναμέτρηση και θέλησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του πετυχαίνοντας ένα γρήγορο τέρμα. Αυτό ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό όταν ο Ασίκογλου τρύπωσε στην "καρδιά" της αντίπαλης άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σκάρλο για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να απαντήσουν στο τέρμα του Ασίκογλου. Στο 11ο λεπτό ο Κώτσιας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με πορεία προς την εστία με τον Βαγενά να αποκρούει ασταθώς και τον Τζιούρα να κάνει το πλασέ, με τον τερματοφύλακα του Ιπποκράτη να απαντάει απομακρύνοντας σε κόρνερ. 

Σταδιακά, οι ποδοσφαιριστές του Αποστόλη Τσιανάκα έγιναν πιο πιστικοί και έψαξαν με περισσότερο ζήλο την ισοφάριση πραγματοποιώντας την μια φάση μετά την άλλη. Στο 16' ο Κώτσιας έκανε την σέντρα από τα αριστερά με τον Τζιούρα να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και την μπάλα να σταματάει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Βαγενά. Στο 20ο λεπτό, ο Τζέκα ελίχθηκε όμορφα από τον άξονα και έκανε ένα διαγώνιο σουτ με τον Βαγενά να έχει απάντηση. 

Ο χρόνος κύλησε στο ίδιο τέμπο και στο 23' ο ίδιος ποδοσφαιριστής αστόχησε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, με την ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους να έρχεται ένα λεπτό αργότερα όταν έπειτα από όμορφη ομαδική συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Αλεξανδρή ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-1, στην συγκεκριμένη φάση οι άνθρωπο των γηπεδούχων φώναξαν για φάουλ με τον αρμόδιο βοηθό και τον διαιτητή να έχουν αντίθετη άποψη. Πέρα από αυτό το σημείο δεν συνέβη κάποια σημαντική φάση, με τον Κίσσαβο να έχει την κατοχή αλλά να μην καταφέρνει να φτάσει στην ολική ανατροπή πριν την ανάπαυλα. 

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαξαν με υπομονή την δική τους στιγμή για να σκοράρουν. Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιώργου Χατζή θέλησε να κλείσει καλά τους χώρους και να ψάξει την στιγμή της στην κόντρα - επίθεση. Στο 51ο λεπτό ο Τζέκα έκανε ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής υπό καλές προϋποθέσεις με τον Βαγενά να απογειώνεται και να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Στο 53' ο Κώτσιας εκτέλεσε φάουλ από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να μην του κάνει το "χατίρι" και να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρο του Ιπποκράτη. 

Η λύτρωση για τον Κίσσαβο Συκουρίου ήρθε στο 73ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Κώτσιας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον Τζέκα να νικάει τους πάντες στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά να γράφει το 2-1. Πέρα από αυτό το σημείο από πλευράς της ομάδας του Αποστόλη Τσιανάκα έγινε μια έξυπνη διαχείριση του υπέρ της σκορ, με το τριπλό σφύριγμα της λήξης να την βρίσκει να πανηγυρίζει ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας. 

Διαιτητής: 

Koυκούλης Αδάμος 

Βοηθοί: 

Καραθάνος Ευάγγελος - Πουρουτίδης Χρήστος

Οι συνθέσεις: 

Iπποκράτης(Γιώργος Χατζής): Βαγενάς. Παπακωνσταντίνου(57' Κωστάκης), Κουρούκας(57' Ζυγούρης)(88' Παπαδόπουλος λ.τρ.), Καραπλής, Βούγιας, Φραχόλι Φ., Κατσάρας, Κενερλίδης, Χόνδης, Ελιζόπουλος, Ασίκογλου(72' Μαραμής)

Κίσσαβος Συκουρίου(Αποστόλης Τσιανάκας): Σκάρλος, Λανάρας, Τριανταφύλλου, Αγγελής, Ντιντής, Κορδελάς(82' Τζέκα Α.), Αλεξανδρής(65' Χριστοδουλόπουλος), Κώτσιας, Τζιούρας(82' Πλιάγκας), Τζέκα(91' Τόπης)