Βαθμολογία

Μπαμπάς και γιος, συμπαίκτες!

Όταν το Μάιο του 2008 αγωνιζόταν με το Λεβαδειακό στη Super League, ο Γιάννης Φιρινίδης έγινε για πρώτη φορά πατέρας. Ο 25χρονος, τότε, τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ύστερα από 15 χρόνια θα έπαιζε συμπαίκτης σε αγώνα Γ' Εθνικής με τον γιο του, Χαράλαμπο.

Την Κυριακή στην Κέρκυρα ο 41 ετών σήμερα Γιάννης Φιρινίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια του Βατανιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή, όπως ήταν σε όλα σχεδόν τα ματς της σεζόν. Στο 66ο λεπτό του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ποτουρίδης, έριξε στο γήπεδο και το μικρό Χαράλαμπο Φιρινίδη, για να κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία, χωρίς να έχει κλείσει τα 16 χρόνια του. Για μισή ώρα περίπου πατέρας και γιος έκαναν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε επίπεδο Γ' Εθνικής και ψηλότερα: ήταν συμπαίκτες.

Ο Χαράλαμπος παίζει μέσος και είναι βασικός στις μικτές της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ ο πατέρας του, Γιάννης, είναι 20 χρόνια επαγγελματίας τερματοφύλακας. Αγωνίστηκε με τον Λεβαδειακό στη Super League, αλλά και σε ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής, η ΑΕΛ, η Καβάλα και ο Πιερικός της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Συμπαίκτες πατέρας και γιός είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε επίπεδο τοπικού ποδοσφαίρου και σε μικρές κυρίως κοινωνίες, σε επίπεδο όμως εθνικών κατηγοριών είναι πρωτόγνωρο!

ΠΗΓΗ