Βαθμολογία

Τη νίκη η Ανθούπολη (0-1), τις εντυπώσεις ο Όλυμπος Γόννων!

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι έγινε στους φιλόξενους Γόννους ανάμεσα στον τοπικό Όλυμπο και την Ανθούπολη με την φιλοξενούμενη ομάδα να περνάει δύσκολα από την «καυτή» έδρα των Γόννων με σκορ 0-1.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα και παρουσία πλήθος κόσμου. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να έχουν πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αν ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί, αφού είχαν σημαντικές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα να σκοράρουν. Παράπονα εξέφρασε η ομάδα των Γόννων για την διαιτησία του ματς και σίγουρα υπάρχουν φάσεις που θα συζητηθούν... Στο δεύτερο μέρος ο Όλυμπος Γόννων παρουσιάστηκε άκρως πιεστικός και έβαλε πολύ δύσκολα στην Ανθούπολη. Έπιασε πέναλτι ο εξαιρετικός Παπαζήσης στα πρώτα λεπτά του ματς, ενώ ο τεχνικός των Γόννων αποβλήθηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους για διαμαρτυρία με απευθείας κόκκινη.

Από την άλλη η Ανθούπολη είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα στο πρώτο μέρος, έχασε πέναλτι στο 15’, όμως κατάφερε στο 45’ να σκοράρει με ένα ωραίο μακρινό σουτ του Σκούπρα. Στην επανάληψη η Ανθούπολη παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου, δεδομένου των υψηλών στόχων που έχει σε πρωτάθλημα αλλά και κύπελλο και λίγο έλειψε να απολέσει βαθμούς από μία δύσκολη έδρα. Σίγουρα το τρίποντο είναι αυτό που κρατάνε στην Ανθούπολη και βλέπουν μπροστά, αφού το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και η διάρκεια είναι αυτή που θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο.

Στο 1’ σέντρα για τους Γόννους από αριστερά με τον Μπούμπουλη Β. με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει σωτήρια την τελευταία στιγμή!

Στο 4’ κόρνερ εκτέλεσε ο Σκούπρα, την κεφαλιά πήρε ο Κουβελάς, πέρασε η μπάλα άουτ.

Στο 12’ μακρινό σουτ του Σκούπρα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά φάουλ εκτέλεσε ο Γελαλής, την κεφαλιά ο Κωστούλας, μπλόκαρε ο Ντιντής.

Ένα λεπτό μετά ο ρέφερι έδωσε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους σε μαρκάρισμα του Περδίκη με τον Κουβελά, ο τελευταίος το εκτέλεσε με τον Παπαζήση να μπλοκάρει σταθερά. Στη συγκεκριμένη φάση, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τον καταλογισμό του πέναλτι, αφού θεώρησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 21’ σουτ του δραστήριου Παπαδάκου εντός περιοχής, σε κόρνερ έδιωξε ο Παπαζήσης.

Ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά μετά έκανε νέο σουτ από καλή θέση, έδιωξε και πάλι ο πολύ καλός Παπαζήσης.

Στο 35’ ο Μπούμπουλης Β. έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και λίγο πλάγια, η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ σε μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Για να φτάσουμε στο 45’ όταν ο έμπειρος Σκούπρα έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στην εστία για το 0-1.

Στην επανάληψη οι Γόννοι ανέβασαν στροφές και στο 58’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή όταν ο Γελαλής έκανε το μακρινό σουτ, μπλόκαρε σταθερά ο Ντιντής.

Στο 76’ ο Μάντζαρης που πέρασε ως αλλαγή και έδωσε «ανάσες» στην ομάδα, έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ντιντή.

Για να φτάσουμε στο 79’, σε μία φάση που σίγουρα θα συζητηθεί, όταν Κωστούλας και Ντιντής μονομάχησαν με τον δεύτερο επόπτη να δίνει φάουλ υπέρ του τερματοφύλακα της Ανθούπολης και τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν πως υπάρχει επαφή και πέναλτι! Σίγουρα μία δύσκολη φάση που θα πρέπει να αναλυθεί και μέσα από το βίντεο του αγώνα.

Στη συνέχεια του ματς οι Γόννοι πίεσαν και άλλο όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με επτά λεπτά καθυστερήσεις αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον ώμο του ο Παπαζήσης που του ευχόμαστε περαστικά.

Όλυμπος Γόννων (Δημήτρης Κωστής): Παπαζήσης, Σέτζας, Αλεξίου, Μπούμπουλης Θ., Περδίκης, Μπούμπουλης Β. (75’ Αθανασιάδης), Σερίφης, Ζαϊρές Γ. (Μάντζαρης), Κωστούλας, Γελαλής, Κακούσιος.

Ανθούπολη (Χρήστος Χατζηλιάδης): Ντιντής, Κουβελάς (93’ Κατσαμπέλας), Σέσι, Σκούπρα, Γιαννακόπουλος, Παπαδάκος (80’ Αργύρης), Λάϊος, Τσάτσος, Πανταζής, Μούτσα (80’ Βλαχάκης), Αναγνώστης (68’ Νάστας).

Διαιτητική τριπλέτα: Βλιώρας, Νάκας, Στεργιακούλης.