Βαθμολογία

Τρίποντο με την σφραγίδα του Αντράντα!

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η ΑΕΛ η οποία για την 19η Αγωνιστική του Α' Ομίλου της Superleague 2 επικράτησε με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στο "ΑΕL FC Arena". 

Ο Λούκα Αντράντα στο ξεκίνημα του ματς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να είναι ανώτερη συνολικά στο ματς και να επικρατεί δίκαια. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

H ΑΕΛ ξεκίνησε με επιθετική διάθεση την αναμέτρηση και θέλησε να ψάξει το γρήγορο τέρμα που θα την έβαζε σε θέση "οδηγού". Ευτύχησε δε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Μαυριάς έκανε την σέντρα από τα δεξιά προς τον Αντράντα, με τον δεύτερο να στέλνει με την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τσέλιου. Η ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη θέλησαν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και με υπομονή κυκλοφορούσαν την μπάλα θέλοντας να κρατήσουν το παιχνίδι στον έλεγχό τους και με ορθολογικό τρόπο να ψάξουν το δεύτερο τέρμα. 

Η επόμενη καλή στιγμή για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους οι γηπεδούχοι σημειώθηκε στο 27ο, λεπτό όταν η μπάλα έφτασε στον Πλέγα που έκανε το πλασέ με τους αμυντικούς να απομακρύνουν αρχικά, ενώ στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε εκ νέου το πλασέ με τον Τσέλιο να διώχνει στην δεξιά του γωνία. Στο 31' ο Παπαγεωργίου Κ. έκανε το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής με τον Τσέλιο να απογειώνεται και να απομακρύνει και τους αμυντικούς να διώχνουν στην συνέχεια. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαυριάς έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία και δεν μπόρεσε από κοντινή απόσταση να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. 

Η σωρεία ευκαιριών από πλευράς ΑΕΛ συνεχίστηκε, όταν στο 33ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έπεσε στα πόδια του Μαυριά ο οποίος έκανε το δυνατό βολέ στην κίνηση με τον Τσέλιο να μπλοκάρει. Η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου στο 42' όταν η μπάλα στρώθηκε στον Πλέγα που με πλασέ από τα όρια της περιοχής θέλησε να βρει το αριστερό παραθυράκι του Τσέλιου με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από την συμβολή των δοκών. 

Στην επανάληψη, η εικόνα παρέμεινε η ίδια με την ΑΕΛ να ψάχνει το δεύτερο τέρμα υπομονετικά και ορθολογικά. Στο 50' ο ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Γιανναράκης έκανε το πλασέ έπειτα από σέντρα του Παπαγεωργίου Κ. με τον Τσέλιο να κρατάει όρθια την ομάδα του για ακόμη μια φάση. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε σταδιακά να πέφτει, με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να απουσιάζουν σε σχέση με την συχνότητα του πρώτου μέρους. 

Αυτή ήταν συνολικά η εικόνα στην επανάληψη με τις δυο ομάδες να μην είναι αμφότερες απειλητικές και ταυτόχρονα την ΑΕΛ να διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα. Οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες απουσίαζαν με τον ρυθμό να μην θυμίζει σε καμία περίπτωση αυτόν του πρώτου μέρους. Το 1-0 ήταν και τελικό αποτέλεσμα με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει ένα σημαντικό τρίποντο και να επιστρέφει έτσι στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Διαιτητής: 

Mελτζανίδης Γεώργιος (Ημαθίας)

Βοηθοί: 

Καραγκιοζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας) - Χριστοδούλου Γεώργιος (Ημαθίας)

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΕ ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Καλουτσικίδης, Παπαδόπουλος, Πλέγας Παπαγεωργίου Κ. (70' Nίνο), Κοσσονού (46' Στίνα), Αντράντα (83' Θωμαΐδης), Πεντρόσο, Μαυριάς (89' Παπαγεωργίου Θ.).

ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Τυριακίδης): Τσέλιος, Τομάσεβιτς (79' Ντουμάνης), Ανδρικόπουλος (45' Βούζας λ.τρ.), Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Γκόλιας, Κέθρι, Κοκκίνης (79' Παπαδάκος), Ξύδας (56' Κορέλας), Σαλαμούρας (79' Ζάγγος), Κονίλιο.