Βαθμολογία

Α' Κατηγορία με... κομμένη την ανάσα!

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό στην Α' Κατηγορία, ενώ την Κυριακή 28/01 έχουμε την σέντρα στον δεύτερο γύρο με την μάχη να κορυφώνεται τόσο στην κορυφή αναφορικά με τον επόμενο Πρωταθλητή της ΕΠΣ Λάρισας που θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Γ' Εθνική μέσω των μπαράζ, όσο και στην ουρά με αρκετές ομάδες να μάχονται για την αποφύγη του υποβιβασμού. 

Το Αthleticlarissa και ο Χρήστος Δαϊρετζής ετοίμασαν ένα γεμάτο αφιέρωμα αναφορικά με όσα είδαμε αλλά και τις φιλοδοξίες των ομάδων στο δεύτερο μισό αυτού του μαραθωνίου που θα μας κρατήσει με κομμένη την ανάσα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. 

Ανθούπολη: 

Μετά την άνοδό της την περασμένη σεζόν, έθεσε με το "καλημέρα" στην Α' Κατηγορία πρωταγωνιστικούς στόχους. Πρόσφατα, η διοίκηση της ομάδας αντικατέστησε τον Μιχάλη Ζιώγα που είχε ξεκινήσει την χρονιά με τον Χρήστο Χατζηλιάδη που έγραψε την δική του ιστορία με τον Ηρακλή Λάρισας τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και φιλοδοξεί να τελειώσει εκεί την σεζόν. Έχει κερδίσει 45 βαθμούς, όντας πρωταθλήτρια χειμώνα και στο +2 από τον δεύτερο ΠΟΕ. Κατέγραψε 14 νίκες και 3 ισοπαλίες στο πρώτο γύρο του οποίου το φινάλε την βρίσκει να κερδίζει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Τέλος, είναι αήττητη  κατέχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο τέλος του πρώτου γύρου με συντελεστή τερμάτων υπέρ 53 και συντελεστή τερμάτων κατά μόλις 3

ΠΟΕ:

Στέφθηκε Κυπελλούχος της ΕΠΣ Λάρισας την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο δεν τα κατάφερε να παραμείνει στην Γ' Εθνική επιστρέφοντας στην Α' Κατηγορία - DE TOX της ΕΠΣ Λάρισας. Άλλαξε επίσης προπονητή με τον Ζήση Ζιάγκα να αντικαθιστά τον Νίκο Φώλα. Στον ΠΟΕ, βρίσκονται για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου όντας δυο μόλις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ανθούπολη και φιλοδοξούν να επιστρέψει η ομάδα στις Εθνικές Κατηγορίες. Από πλευράς των διοικούντων της ομάδας γίνεται μια προσπάθεια ενίσχυσής της με σκοπό αυτή να παρουσιαστεί πιο ποιοτική στο δεύτερο μισό και να καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Σμόλικας Φαλάνης: 

Το σύνολο του Νίκου Χρόνη πραγματοποιεί μια αξιοθαύμαστη πορεία στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας όντας από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας και βρίσκεται αρκετά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Ο τεχνικός της ομάδας κατάφερε να συνδιάσει την εμπειρία των πιο έμπειρων με το ταλέντο των νεαρών που υπάρχουν στον σύλλογο. Μεγάλο "όπλο" της ομάδας αποτελούν οι εντός έδρας αναμετρήσεις έχοντας το απόλυτο με 9 εντός έδρας νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Πρόκειται για μια ομάδα όπου στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα παρουσιαστεί εξίσου ανταγωνιστική και θα παλέψει κάθε αναμέτρηση με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. 
 

Οικονόμος Τσαριτσάνης: 

Μια εξίσου δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα που καταγράφει μια σπουδαία πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Ο σύλλογος με "μπροστάρη" του αγωνιστικού τμήματος τον Βασίλη Μπακογιάννη βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 39 και θα αγωνιστεί δίχως άγχος στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος διεκδικώντας ο,τι καλύτερο μπορεί σε κάθε αναμέτρηση. Στα αξιοσημείωτα, είναι ότι κατέχει την τρίτη καλύτερη επίθεση με 43 τέρματα υπέρ, το οποίο δείχνει την διάθεση του προπονητή του να παρουσιάσει ένα σύνολο το οποίο θα είναι αποτελεσματικό, ουσιαστικό αλλά και θεαματικό. 

Απόλλων Λάρισας: 

Αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ομάδες του νομού μας. Επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα, μετά από την ισχυρή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Superleague 2 με σκοπό την ανασυγκρότηση. Ο στόχος αυτός τέθηκε με το... βάρος στα νεαρά παιδιά και τον συνδιασμό τους με ορισμένους έμπειρους οι οποίοι κάνουν την διαφορά στον φετινό Απόλλωνα. Η δουλειά του Τάσου Βενέτη από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας είναι εμφανής, με τους "κυανόλευκους" να βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να μην έχουν κάποιο άγχος πέρα από την προσωπική τους βελτιώση ως σύνολο. Ο Απόλλων αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο τόσο για τις ομάδες που έχουν στόχο το πρωτάθλημα, όσο και για εκείνες που παλεύουν για την παραμονή τους. 

Ηρακλής Λάρισας: 

Με την "σφραγίδα" του Λάμπρου Ιωακείμ πραγματοποίησε μια ξέφρενη και ιστορική πορεία τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα έζησε το όνειρο της Superleague 2, ωστόσο υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική και αποφάσισε να αγωνιστεί στην Α' Κατηγορία - DE TOX ρίχνοντας με την σειρά της το βάρος που υπάρχει στις ακαδημίες του συλλόγου. Προπονητής επιλέχθηκε ο Θάνος Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος ήταν ο προπονητής των ακαδημιών του Ηρακλή τα προηγούμενα χρόνια με σκοπό να εξελίξει ουσιαστικά τα δικά του δημιουργήματα. Ο σύλλογος βρίσκεται στην 6η θέση με 30 βαθμούς και ατενίζει την συνέχεια του πρωταθλήματος δίχως άγχος με την δική του σειρά. Στόχος, είναι η εξίσου βελτίωση των νεαρών και του συνόλου. Τέλος, η ομάδα του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου αποτελεί έναν δύσκολο και σκληροτράχηλο αντίπαλο για όλες τις ομάδες, τόσο αυτές που βρίσκονται κάτω όσο και πάνω από εκείνη στον βαθμολογικό πίνακα. 

ΑΟ Μαυροβουνίου. 

Αποτελεί μια σταθερά στην Κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη χρονιά έζησε το όνειρο του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπου και ηττήθηκε από τον ΠΟΕ στο Στάδιο "Αλκαζάρ". Με τεχνικό τον Δημήτρη Κουκουλιαύκα έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που έχει εδραιωθεί στην Α' Κατηγορία. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή με το λιγότερο δυνατό άγχος και η δημιουργία μιας όμορφης παρέας η οποία θα χαίρεται κάθε παιχνίδι και θα αγωνίζεται ως μια οικογένεια. Ο σύλλογος βασίζεται σε γηγενείς ποδοσφαιριστές που αγαπούν τον σύλλογο και αγωνίζονται με όλη τους την καρδιά γι' αυτόν, γεγονός το οποίο αποτελεί το "κλειδί" της επιτυχίας. Η ομάδα έχει κερδίσει 27 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση παρέα με τον Δωτιέα Αγιάς και δείχνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα ζήτημα μπορώντας να κοιτάξει μόνο ψηλότερα στην συνέχεια.

Δωτιέας Αγιάς: 

Δεν τα κατάφερε να παραμείνει στην Γ' Εθνική την περασμένη αγωνιστική περίοδο και επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα. Από πλευράς διοίκησης την φετινή χρονιά επιλέχθηκε ένα πλάνο το οποίο θέτει στο προσκήνιο τους νεαρούς. ποδοσφαιριστές. Ο Γιάννης Σιάρκος που είναι ένας νεαρός και ταλαντούχος προπονητής με αρκετές επιτυχίες ήδη στο ενεργητικό του, έχει δημιουργήσει ένα νεανικό και ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο έχει κερδίσει 27 βαθμούς με πάθος και αρκετό πείσμα από τους ποδοσφαιριστές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τις 7 νίκες που έχει πετύχει η ομάδα οι 5 έχουν κερδηθεί εκτός έδρας. Με την σειρά του, το νεανικό σύνολο δείχνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα θέμα στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, μόνο περιθώρια εξέλιξης μπορεί να έχει ως ομάδα, καθώς αποδεδειγμένα, τα νεανικά σύνολα πάντα βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι. 

Όλυμπος Γόννων: 

Από τις παραδοσιακές δυνάμεις τις Α' Κατηγορίας - DE TOX, ο Όλυμπος Γόννων, αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο σύνολο. Ο Δημήτρης Κωστής ο οποίος αποτελεί σήμα κατατεθέν για την ομάδα πραγματοποιεί για ακόμη μια χρονιά εξαιρετική δουλειά και δίνει ψυχή και σώμα για τον σύλλογο. Η ομάδα κάνει φέτος για ακόμη μια χρονιά την δική της προσπάθεια με στόχο να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Η διοίκηση, ενίσχυσε τον σύλλογο με τον Λεωνίδα Κωστούλα στην κορυφή της επίθεσης με στόχο να λυθεί το ζήτημα στο σκοράρισμα που είχε εντοπίσει ο τεχνικός της ομάδας, αλλά και την επιστροφή του Θανάση Καραναστάση. Γενικώς ο Όλυμπος είναι μια οικογένεια και το αποδεικνύει εντός και εκτός γηπέδου. Μελανό σημείο για την ομάδα αποτελεί ο θάνατος της μητέρας των αδελφών Μπούμπουλη, γεγονός το οποίο συσπείρωσε τους πάντες οι οποίοι στάθηκαν σαν "βράχοι" δίπλα στους ποδοσφαιριστές. 

Δαμασιακός: 

Αποτελεί ένα από τα πιο ποδοσφαιρικά χωριά του νομού μας και από τις ομάδες που με την σειρά τους έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην Κατηγορία. Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για τον σύλλογο, ωστόσο η έλευση του έμπειρου τεχνικού Νίκου Φακίτσα έδωσε στην ομάδα την "πνοή" την οποία έψαχνε. Με 22 βαθμούς και παραδόξως 3 μόλις εντός έδρας νίκες οι ιθύνοντες της ομάδας ελπίζουν σε μια άνετη παραμονή στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία κατέχει μια σκληρή και δύσκολη έδρα η οποία μαζί με την ομαδική προσπάθεια αναμένεται να είναι το "όπλο" της ομάδας στον δεύτερο γύρο ώστε αυτή να πετύχει τους στόχους της. Άλλωστε στόχος όλων στον σύλλογο είναι να παλέψουν κάθε αναμέτρηση και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε αναμέτρηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Κίσσαβος Συκουρίου. 

Μοιράζεται την 10η θέση μαζί με τον Δαμασιακό έχοντας κερδίσει με την σειρά του 22 βαθμούς. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δώσει για ακόμη μια χρονιά τα "κλειδιά" στον έμπειρο τεχνικό Αποστόλη Τσιανάκα ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και βρίσκεται σταθερά στην άκρη του πάγκου για τον Κίσσαβο. Πρόκειται για μια από τις πιο "καυτές" έδρες στην κατηγορία που σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση συγκεντρώνει πλήθος κόσμου ο οποίος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως 15 από τους 22 βαθμούς που έχει κερδίσει η ομάδα έχουν παρθεί εντός έδρας(4 νίκες - 3 ισοπαλίες). Στις τάξεις τις ομάδας ευελπιστούν ότι η σκληρή η έδρα, σκληρή δουλειά και η προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας που κατέβαλε η διοίκηση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο να φέρει στον σύλλογο την άνετη παραμονή στην Α' Κατηγορία - DE TOX. 

Φαλανιακός: 

Δεν θα έλεγε κανείς ότι ο σύλλογος έκανε τον ιδανικό πρώτο γύρο καθώς σίγουρα θα μπορούσε να είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς και να βρίσκεται ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Ο σύλλογος μοιράζεται την 12η θέση μαζί με τον Αχιλλέα Φαρσάρων έχοντας 19 βαθμούς. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ένας άνθρωπος έμπειρος που γνωρίζει αρκετά καλά από τέτοιες αποστολές. Ο λόγος για τον Τάκη Παραφέστα που καθημερινά παλεύουν στις προπονήσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ομάδα έχει δείξει ότι σταδιακά παρουσιάζει σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης και στις τάξεις του συλλόγου υπάρχει πίστη και θετική διάθεση ως προς το ότι η ομάδα θα αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα στην συνέχεια του πρωταθλήματος, κερδίζοντας περισσότερους βαθμούς και σημειώνοντας καθοριστικές νίκες στην συνέχεια. 

Αχιλλέας Φαρσάλων: 

Ένα ακόμη ιστορικό σωματείο του του νομού μας, με σημαντικές παρουσίες στις Εθνικές Κατηγορίες. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων με την σειρά του σίγουρα θα ήλπιζε να βρίσκεται ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο αυτή την στιγμή μοιράζεται την 12η θέση μαζι με τον Φαλανιακό. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Δημήτρη Μπουκουβάλα, με τον Τάσο Μπεριτζά να τον αντικαθιστά στον πάγκο, ωστόσο πρόσφατα η διοίκηση του Αχιλλέα τον αντικατέστησε με την επιστροφή του Χρήστου Καπελιάνη. Ο νέος τεχνικός της ομάδας δουλεύει συνεχώς με στόχο η ομάδα να βρει περισσότερα θετικά αποτελέσματα στα επόμενα παιχνίδια και να "σκαρφαλώσει" ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της Α' Κατηγορίας - DE TOX. Aπό πλευράς διοίκησης έχουν γίνει σημαντικές και ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε έτσι ώστε η ομάδα να εμπλουτιστεί με ποιότητα και εμπειρία και να φτάσει σε σημαντικές νίκες. 

Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων: 

O Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων αποτελεί μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία. Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεταβατική και δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο. Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μητσής κάνει κατάθεση ψυχής παλεύοντας μαζί με το έμψυχο υλικό του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναμφίβολα, η κατάσταση έτσι όπως έχει εξελιχθεί στον βαθμολογικό πίνακα δεν είναι εύκολη καθώς είναι μια χρονιά που υποβιβάζονται και αρκετές ομάδες. Το μόνο δεδομένο ανεξάρτητα με το αν καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία είναι ότι όλοι όσοι απαρτίζουν το σύνολο της ομάδας του θα δώσουν τα πάντα μέχρι το φινάλε ώστε να τα καταφέρουν και ακόμη και αν πέσουν θα πέσουν μαχόμενοι. Η πορεία τους στον πρώτο γύρο έδειξε ότι είναι μια ομάδα η οποία τα δίνει όλα σε κάθε αναμέτρηση. 

Πελασγιώτιδα: 

Ακόμη μια νεοφώτιστη ομάδα που σίγουρα δεν πραγματοποιεί την αναμενόμενη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα μη έχοντας κάνει καλό ξεκίνημα στον πρώτο γύρο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σπύρος Ευαγγέλου ο οποίος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σαφώς και δεν υπάρχει ικανοποίηση από την πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο, ωστόσο από πλευράς διοίκησης έχουν γίνει αρκετές μεταγραφικές κινήσεις στην περίοδο του Ιανουαρίου με σκοπό να ανατραπεί η θέση του πρώτου γύρου και να κάνει μια καλύτερη πορεία στον δεύτερο γύρο μήπως και προλάβει να ανατρέψει το κλίμα και την βαθμολογική της θέση προλαβαίνοντας έτσι το "τρένο" της παραμονής. 

Δόξα Αργυροπουλίου: 

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Φεραίο Γιαννακό στην τεχνική ηγεσία, με τον Γιώργο Τζαφέρη να τον αντικαθιστά. Πρόκειται για ένα ακόμη άκρως ποδοσφαιρικό χωριό του νομού μας που την φετινή χρονιά ανέβηκε στην Α' Κατηγορία - DE TOX. Σίγουρα, η ομάδα δεν είχε την συγκομιδή που θα ήθελε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, πρόκειται για έναν σύλλογο που με την σημαντική προσπάθεια της διοίκησης που ενίσχυσε σημαντικά την ομάδα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Κάπως έτσι, διοίκηση, ο νέος προπονητής και ποδοσφαιριστές ενωμένοι και αποφασισμένοι θα παλέψουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με όλη τους την ψυχή και τις δυνάμεις ώστε να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους και η ομάδα να καταφέρει να πανηγυρίσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία του νομού μας

Ιπποκράτης: 

Ανέβηκε στην Α' Κατηγορία από το... παραθυράκι και θέλησε να κάνει την δική του προσπάθεια. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Γιώργο Κοτσιανούλη στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος αντικαταστάθηκε στην πορεία από τον Γιώργο Χατζής. Από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του δούλεψε αρκετά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ομάδα. Ο Ιπποκράτης κάνει την δική του προσπάθεια και ουσιαστικά δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε μια δύσκολη κατηγορία για τον ίδιο. Στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε ενισχύθηκε με την σειρά του ώστε να κάνει το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα στον Ιπποκράτη θα το παλέψουν μέχρι το φινάλε και θα παίξουν για την υστεροφημία της ομάδας διεκδικώντας ο,τι μπορούν σε κάθε αναμέτρηση. Αναμφίβολα η παραμονή της ομάδας μοιάζει σαν θαύμα ωστόσο είναι αποφασισμένοι ότι θα διεκδικήσουν κάθε αναμέτρηση όσο ελπίζουν μαθηματικά. 

Παναγροτικός Νίκαιας: 

Δεν συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας αποσυρθεί. Μένει να δούμε τις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της ομάδας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.