Βαθμολογία

O Πόνσε το πρώτο χατ τρικ της ΑΕΚ μετά τον Δεκέμβριο του 2019

Τρία γκολ σημειώσε ο Εζεκιέλ Πόνσε στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έγινε η αιτία να καταρριφθούν αρκετά ρεκόρ για τους Κιτρινόμαυρους. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2019-20 που ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ σημείωσε χατ τρικ, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να έχει βάλει την υπογραφή του στο προηγούμενο, το οποίο ήταν στις 7 Δεκεμβρίου 2019 και την αναμέτρηση ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που είχε σημειώσει χατ τρικ σε εκτός έδρας αναμέτρηση ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος στις 9 Νοεμβρίου 2003 στη νίκη με 7-2 επί του Ακράτητου στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων.

Ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής των Κιτρινόμαυρων σε εκτός έδρας αναμέτρηση, πάντως, είναι ο Γιώργος Πετρίδης που είχε σημειώσει τέσσερα τέρματα στη νίκη της ΑΕΚ με 6-2 στην έδρα του Πανελευσινιακού στις 16 Δεκεμβρίου 1961.

Με αυτά τα τρία γκολ, ο Πόνσε έφτασε τα 20 συνολικά στη Super League, αφού είχε 16 από την πρώτη θητεία του στην ΑΕΚ και χθες σκόραρε για 4η φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Συνολικά έχει 26 γκολ σε 65 αναμετρήσεις με την ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΗΓΗ