Βαθμολογία

Σπουδαίο τρίποντο δια ποδός Αλτάνη για την ΑΕ Κιλελέρ!

Μια σημαντική νίκη που της δίνει βαθμολογική ανάσα πανηγύρισε η ΑΕ Κιλελέρ η οποία επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Λευκίμμης στο γήπεδο Φιλιππούπολης. 

Ο Αλτάνης στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ο σκόρερ για την ομάδα του Κώστα Κατσάρα η οποία θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα την υπόθεση νίκη χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Παρά το γεγονός πως η αναμέτρηση διεξήχθη σε ένα κακό τερέν οι γηπεδούχοι θέλησαν να επιβάλουν το δικό τους παιχνίδι και να ψάξουν το γρήγορο γκολ. Αυτό το πέτυχαν μόλις στο 6ο λεπτό όταν ο Κατσαμάγκας πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά και γύρισε προς το σημείο του πέναλτι εκεί όπου ο Αλτάνης με πλασέ ακριβείας έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παγκράτη για το 1-0. Η ΑΕ Κιλελέρ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και απείλησε εκ νέου στο 8' όταν έπειτα από όμορφη συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Σούμπαση ο οποίος έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Παγκράτη να έχει απάντηση. 

Πέρα από αυτό το σημείο η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και γύρω από αυτόν. Η ομάδα του Κώστα Κατσάρα υπερίσχυσε σε αυτές δείχνοντας πως θέλει περισσότερο το παιχνίδι και κατάφερε έτσι να ελέγξει την αναμέτρηση. Ο κακός αγωνιστικός χώρος ήταν ανασταλτικός παράγοντας από στο να παιχτεί ορθολογικό ποδοσφαιρο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι δυνατές μονομαχίες να διαδέχονται η μία την άλλη.Το μόνο αξιοσημείωτο από πλευράς φάσεων, πριν την ανάπαυλα ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Χατζησαββίδη το οποίο πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕ Κιλελέρ μπήκε με στόχο να ψάξει το δεύτερο τέρμα και να τελειώσει την υπόθεση νίκη σημειώνοντας σημαντικές ευκαιρίες στα πρώτα 15' του β' μέρους Στο 53' ο Βαγένας βρέθηκε στην περιοχής και με πλασέ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Παγκράτη που είχε απάντηση. Ένα λεπτό αργότερα, ο Παπαγεωργίου έκανε ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει ξυστά από την συμβολή των δοκών σε κόρνερ. Στο 57ο λεπτό ήταν η σειρά του Κατσαμάγκα να απειλήσει όταν σούταρε από μέση απόσταση με τον Παγκράτη να απομακρύνει. 

Από εκεί και πέρα η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα δυνατά μαρκαρίσματα με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι λιγοστές. Το τερέν που όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν πιοβαρύ με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί σε μια λασπομαχία με δυο μονομάχους. Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ανορθόδοξα από ένα σημείο και έπειτα να φτάσουν στην ισοφάριση ο Μισιρλής δεν ανησύχησε ουσιαστικά σε κανένα σημείο. Στο 85' δε οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία όταν ο Κατσαμάγκας σούταρε από τα όρια της περιοχής με τον Παγκράτη να απομακρύνει και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην συνέχεια το τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων είχε απάντηση τόσο στο πλασέ του Βλησαρούλη, όσο και σε αυτό του Βαγενά. 

Το τριπλό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και την διοίκηση της ΑΕ Κιλελέρ αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα σε έναν αντίπαλο με ίδιους στόχους στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η εν λόγω νίκη πέρα από νίκη ουσίας είναι και νίκη ψυχολογίας για την Λαρισινή ομάδα που βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία την συνέχεια. 

Διαιτητής: 

Τασιόπουλος(Θεσσαλίας)

Βοηθοί: 

Μαυρογιώρης(Πιερίας) - Σφυρής(Θεσσαλίας)

Οι συνθέσεις: 

AE Kιλελέρ(Κώστας Κατσάρας): Μυσιρλής, Μπάρδας, Μπαρούτας, Φουρκιώτης, Αντωνίου, Χατζησαββίδης(88' Δοδοντσάκης), Αλτάνης, Σούμπαση(68' Βλησαρούλης), Παπαγεωργίου(78' Κούκος), Κατσαμάγκας Βαγενάς(88' Χατζής)

ΑΕ Λευκίμμης(Χρήστος Αγγελής): Παγκράτης, Μπάλος(46' Βασιλάκης), Καραμποίκης, Σκιαδάς, Παπαθανασίου(93' Κουρής), Μουζακίτης(76' Νίτας), Βασσάκης, Κωστακιώτης, Γαστεράτος(56' Τσοπανάς), Γρηγοριάδης