Βαθμολογία

Το ντέρμπι στην Τσαριτσάνη, κρίθηκε από την άσπρη βούλα για την Ανθούπολη

Ένα πραγματικό ντέρμπι, ήταν το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και την Ανθούπολη. Με πέναλτι στο 75’ κατάφερε η Ανθούπολη να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» κόντρα στον Οικονόμο και να πάρει τη νίκη με σκορ 0-1.

Της Βάσως Γκατζούλη

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν ευκαιρίες με τις καλύτερες στο 7’ και 45’ τις οποίες όμως «καθάρισε» ο έμπειρος τερματοφύλακας Νούσιας.

Ο Οικονόμος του κ. Βασίλη Μπακογιάννη από την πλευρά του, ανταποκρινόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και είχε μία καλή στιγμή στο 29’. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους απείλησε ο Στέλιος Δραχαλίβας, έσωσε όμως ο Ντιντής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος, στο 64’ ο έμπειρος Γιώργος Ματούλας έπιασε ένα σουτ «ξυράφι» που βρήκε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Ανθούπολη στο ντεμπούτο του κ. Χρήστου Χατζηλιάδη, είχε οριζόντιο δοκάρι στο 72’. Όλο το ματς είχε μεγάλο σασπένς. Στο 75’ ήταν η φάση που σημάδεψε το ματς, με το πέναλτι που κέρδισε ο Αναγνώστης όταν τον ανέτρεψε ο Κατσιαντώνης με την κυρία Μάχη Τσιοφλίκη να υποδεικνύει σωστά την παράβαση, εκτέλεσε ο Αλέκος Κουβελάς, που μόνο τότε νίκησε τον Νούσια για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Στο 78’ την επέλαση του ταχύτατου Παπαδάκου κατάφεραν να σταματήσουν οι αμυντικοί του Οικονόμου.

Στο 7’ καλό σουτ του Μούτσα, έδιωξε με τις γροθιές ο Νούσιας. Στο 18’ ο Αναγνώστης έκανε το σουτ από κοντά που έφυγε κόρνερ. Στο 19' μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Σκούπρα, την επικίνδυνη κεφαλιά του Τσάτσου μπλόκαρε ο Νούσιας.

Στο 29’ ο Στέφανος Σουγλής πέρασε την άμυνα, έκανε το σουτ που έφυγε άουτ. Φάση διαρκείας στο 45’ για την Ανθούπολη, όταν το κόρνερ εκτέλεσε ο Μούτσα, το πρώτο σουτ ο Σκούπρα και το δεύτερο ο Τσάτσος, έδιωξε με τα πόδια ο έμπειρος Νούσιας σε κόρνερ.

Στο 72’ πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μούτσα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 81' από πλάγια θέση ο Τσούτσας σούταρε στην δεξιά γωνία του Ντιντή που μπλόκαρε τη μπάλα. Το σουτ του Μούτσα στο 82’ κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό ο Σέσι σούταρε συρτά έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

*Το γήπεδο είχε πάνω από 350 άτομα. Οι φίλαθλοι αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στο φιλόξενο γήπεδο «Γεώργιος Μητσιμπόνας».

*Εκ μέρους της διοίκησης της Ανθούπολης, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ανθοδέσμη παρέθεσε ο ποδοσφαιριστής Μπλέντι Σέσι εις μνήμην του αξέχαστου θρύλου Γεώργιου Μητσιμπόνα σε σημείο του γηπέδου που υπάρχει η προσωπογραφία του.

*Η ομάδα της Ανθούπολης ευχαριστεί τον Οικονόμο Τσαριτσάνης για την άψογη φιλοξενία και επιφυλάσσεται να ανταποδώσει στο δεύτερο γύρο.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Βασίλης Μπακογιάννης): Νούσιας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας, Αυλογιάρης, Κατσιαντώνης (78’ Γανός), Μιφτάρι, Δραχαλίβας (63’ Τσούτσας), Σουγλής, Σεμερτζίδης (63’ Σταμάτης), Ματούλας (78’ Λαζαρίδης), Γκαραλιάκος (55’ Δριστέλας).

Ανθούπολη (Χρήστος Χατζηλιάδης): Ντιντής, Λάϊος, Κουβελάς (88’ Κατσαμπέλας), Σέσι, Μούτσα, Βλαχάκης (60’ Παπαδάκος), Αναγνώστης (82’ Αργύρης), Τσάτσος, Σκούπρα, Καραμπούζης, Γιαννακόπουλος.

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιοφλίκη, Νάκας, Δεδικούσης.