Βαθμολογία

Πήρε το τρίποντο με Ντακούλα στο φινάλε!

Ένα σημαντικό τρίποντο πανηγύρισε ο Δωτιέας Αγιάς ο οποίος για την 17η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας - DE TOX επικράτησε με 2-1 του Ιπποκράτη στο "Γ. Μητσιμπόνας". 

Προηγήθηκε ο Ιπποκράτης με τέρμα του Χόνδη, με την ομάδα του Γιάννη Σιάρκου να φτάνει στην ανατροπή χάρη σε τέρματα των Γκουντίκα - Ντακούλα, έχοντας και χαμένο πέναλτι με τον Φουρίκη.

Toυ Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά με το πρώτο μέρος συνολικά να μετράει λιγοστές, αλλά σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Ο Ιπποκράτης παρουσίασε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο δείχνοντας πως θα παλέψει όλους τους αγώνες μέχρι το φινάλε της χρονιάς παρά το γεγονός πως για την ομάδα του Γιώργου Χατζή η παραμονή της μοιάζει ως ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του ματς, όταν στο 8ο λεπτό ο Ζυγούρης έκανε την σέντρα από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Χόνδης με πλασέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας γράφοντας το 1-0. 

Σταδιακά ο Δωτιέας θέλησε να αφήσει πίσω του την εν λόγω εξέλιξη και να βρει το τέρμα της ισοφάρισης. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Χατζή συνέχισαν να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια στο 26ο λεπτό όταν ο Γκουντίκας εκτέλεσε φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχής με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Βαγενά για το 1-1. Ο Δωτιέας έχασε σπουδαία ευκαιρία να ολοκληρώσει την ανατροπή άμεσα και συγκεκριμένα στο 30ο λεπτό, όταν ο Παπακωνσταντίνου ανέτρεψε εντός περιοχής τον Φουκίκη με τον κ. Νίτσα να δείχνει την λευκή βούλα. Ο Φουρίκης ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Βαγενά να βρίσκει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και να τον σταματάει στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας.  Στο 42ο ο Ζυγούρης έφυγε στην πλάτη της άμυνας απέναντι στον Πατέτσο με τον οποίο βρέθηκε στο τετ α τετ σε μια φάση όπου ο Μπασινός σήκωσε το σημαιάκι του για αντικανονική θέση του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ομάδας.

Στην επανάληψη, ο Δωτιέας ήταν η ομάδα η οποία είχε την κατοχή της μπάλας και με υπομονή έψαξε το τέρμα της νίκης. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι θέλησαν να κλείσουν τους χώρους και να ψάξουν τις δικές τους στιγμές στην κόντρα - επίθεση. Στο 55' ο Φουρίκης είδε την μπάλα να του στρώνεται στα όρια της περιοχής και σούταρε δυνατά με την μπάλα να φεύγει πάνω από την συμβολή των δοκών. Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν ο Ζυγούρης έκλεψε την μπάλα και πέρασε για τον Χόνδη με τον Πατέτσο να του λέει "όχι" στο τετ α τετ. Στο 69' Μήτρος Χ. έκανε την σέντρα - σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. 

Στα τελευταία 20' του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και θέλησαν να ψάξουν με περισσότερο σθένος το γκολ της νίκης. Στο 71' ο Μάντσε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση με τον Βαγενά να τον σταματάει με τα πόδια. Στο 78ο λεπτό, ο Φουρίκης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τον Χονδροδήμο να κάνει την κεφαλιά και τον Βαγενά να μπλοκάρει. Το γκολ της νίκης από πλευράς Δωτιέα ήρθε στο 88ο λεπτό, όταν ο Φουρίκης βρήκε τον Ντάκουλα ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα στην "καρδιά" της περιοχής και με πλασέ ακριβείας στην δεξιά γωνία του Βαγενά έγραψε το 2-1. Το σκορ αυτό διατηρήθηκε μέχρι το τριπλό σφύριγμα της λήξης με την ομάδα του Δωτιέα Αγιάς να πανηγυρίζει ένα σημαντικό τρίποντο. 

Διαιτησία: 

Νίτσας Χρήστος 

Βοηθοί: 

Mπασινός Ιωάννης - Βαλιώτης Ιωάννης 

Οι συνθέσεις: 

Ιπποκράτης(Γιώργος Χατζής): Βαγενάς, Παπακωνσταντίνου, Κουρούκας(92' Μήτρος Δ.), Βίλης, Ότι Φ., Καραμπλής, Ζυγούρης, Φραχόλι Ο., Βούγιας, Χόνδης, Μήτρος Χ. 

Δωτιέας Αγιάς(Γιάννης Σιάρκος): Πατέτσος, Παπανικολάου, Πασχαλίδης(55' Σαΐτης), Τσακάλι, Χονδροδήμος, Νικολακούλης, Φουρίκης, Ντακούλας, Φουκαλάς, Γκουντίκας, Μάντσε