Βαθμολογία

Πήρε το ντέρμπι η Ανθούπολη απέναντι στον Σμόλικα

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (14/1) στο γήπεδο Γλαύκης που είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη περίοδο, ανάμεσα στην Ανθούπολη και τον Σμόλικα Φαλάνης.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Δύο ομάδες που έχουν αφήσει υποσχέσεις τη φετινή χρονιά, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Στο σημερινό ματς, η Ανθούπολη που ήταν τυπικά γηπεδούχους κατάφερε να κερδίσει με σκορ 3-0 και να παραμείνει στην πρώτη θέση μαζί με τον Π.Ο.Ε.

Το ματς ήταν δυνατό και σίγουρα και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο και μόχθησαν για τη νίκη.

Η Ανθούπολη του κ. Μιχάλη Ζιώγα εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά τις στημένες μπάλες και με αυτό το τρόπο κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ και να βάλει τα «θεμέλια» για τη νίκη.

Από την άλλη ο Σμόλικας του κ. Νίκου Χρόνη προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, είχε ευκαιρίες όπως και δοκάρι, όμως από δύο στατικές φάσεις βρέθηκε από νωρίς να χάνει και έτσι στην επανάληψη αν και προσπάθησε πολύ ήταν δύσκολο να πάρει κάποιο αποτέλεσμα.

Η εμπειρία των παικτών της Ανθούπολης σε κάθε περίπτωση έπαιξε σημαντικό ρόλο ενώ από την άλλη τα νεαρά παιδιά του Σμόλικα έδειξαν σε ένα ακόμη ματς πως έχουν μέλλον.

Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το ματς και από τις δύο ομάδες σε πολύ ήρεμο κλίμα και σίγουρα έτσι πρέπει να γίνονται τα παιχνίδια χωρίς εντάσεις.

Στο 8’ από κόρνερ της Ανθούπολης, ο Κουβελάς δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Παπαγιάννη.

Στο 15’ ο Μούτσα με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για το 1-0.

Ένα λεπτό μετά ο Κακαβίτσης μέσα στην αντίπαλη περιοχή, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντιντής μπλόκαρε.

Για να φτάσουμε στο 24’ όταν από κόρνερ του Σκούπρα, ο Λάϊος προωθήθηκε και με ωραία κεφαλιά έκανε και το 2-0.

Στο 38’ ο Χατζούλης για τον Σμόλικα έκανε ένα δυνατό σουτ από μακριά με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στο 44’ από φάουλ του Σμόλικα, ο Αλατάς πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ντιντής έδιωξε σωτήρια.

Στην επανάληψη και στο 47’ σέντρα από αριστερά με τον Γκιόνα για τον Σμόλικα, ο Γούτος Ν. από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία της Ανθούπολης.

Στο 59’ ο Μούτσα από πλάγια αριστερά μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα έκανε και το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο 75’ ο Σμόλικας έκανε μία ακόμη καλή προσπάθεια με τον Παρασκευούδη να κάνει το δυνατό σουτ και με τον Ντιντή να μπλοκάρει με αυτοθυσία. Και στο επόμενο λεπτό ο Μούτσα για την Ανθούπολη από κοντά έκανε το σουτ, ο Παπαγιάννης απέκρουσε σωτήρια.

Σε γενικές γραμμές η Ανθούπολη εκμεταλλεύτηκε τις στατικές φάσεις και σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ και με την εμπειρία των παικτών που διαθέτει, διαχειρίστηκε τον αγώνα και έφτασε στη νίκη.

Από την άλλη ο Σμόλικας σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια αποτελέσματα, αφού έχει αποδώσει και πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχει δείξει πόσο ανταγωνιστικός είναι φέτος. Στο σημερινό ματς παρόλο που βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0 έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα.

Ανθούπολη (Μιχάλης Ζιώγας): Ντιντής, Πανταζής, Λάϊος, Κουβελάς (65’ Αργύρης), Σέσι, Μούτσα (81’ Καραγιάννης), Βλαχάκης, Αναγνώστης (73’ Παπαδάκος), Τσάτσος, Σκούπρα (81’ Γιαννακόπουλος), Καραμπούζης.

Σμόλικας Φαλάνης (Νίκος Χρόνης): Παπαγιάννης, Πόνηρος, Χριστακέας, Πολύζος (90’ λ.τρ. Φούντογλου), Αλατάς, Τάφα, Γούτος Ν. (65’ Ζαμπέτας), Χατζούλης (65’ Γκανάβας), Νερπιέτρι (46’ Γκαλμπογκίνης), Γκιόνα (65’ Παρασκευούδης), Κακαβίτσης.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρουζίκας, Γκαρέλης, Μίχος.