Βαθμολογία

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας και Άθλησης Ηρακλή Γερογιώκα

Σε δήλωση, αναφορικά με την απόφαση ολιγοήμερης αναστολής λειτουργίας, των Ειδικού Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου και του ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ (που στεγάζεται στον ίδιο χώρο) του Δήμου Λαρισαίων, λόγω βλάβης στο σύστημα θέρμανσης των σχολικών μονάδων και των εργασιών αποκατάστασης αυτών προέβη σήμερα, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, κ. Ηρακλής Γερογιώκας.

Όπως ανέφερε σχετικά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, «με την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, διαπιστώθηκε, από τον διευθυντή του σχολείου βλάβη στο σύστημα θέρμανσης (σωληνώσεις). Άμεσα ειδοποιήθηκαν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο Δήμαρχος Λαρισαίων για το ζήτημα, ενώ κλήθηκε και συνεργαζόμενο με το σχολείο τεχνικό συνεργείο.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι εργασίες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης και, προκειμένου να γίνει η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών με ασφάλεια για τους μαθητές, αποφασίστηκε και η ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας των εν λόγω μονάδων.

Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και τον Αντιδήμαρχο, κ. Χρήστο Τερζούδη, για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος. Θα ήθελα να ζητήσω την υπομονή των γονέων, κηδεμόνων και των μαθητών. Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα, αλλά προέχει η ασφάλεια όλων».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου, έχει ανασταλεί η λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ που στεγάζεται στον χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, από τις 8 Ιανουαρίου ως τις 11 Ιανουαρίου 2024, καθώς και η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λάρισας από τις 9 Ιανουαρίου ως τις 11 Ιανουαρίου 2024.